Stablecoin

Libra Associatie voegt 3 nieuwe leden toe

Onlangs heeft de Libra Associatie 3 nieuwe leden aangekondigd, namelijk Temasek, Slow Ventures en Paradigm. De associatie houdt het toezicht op de ontwikkeling van het door Facebook gesteunde stablecoin-project.


Diverse groep van orsanisaties

Door de toevoeging van de 3 nieuwe leden aan de Libra Associatie, wordt de opbouw van een erg diverse groep van organisaties die zullen bijdragen aan het bestuur, de technologische roadmap en de bereidheid tot lancering van het Libra-betalingssysteeem volgens de vice-voorzitter van Libra aangetoond.

Verwacht wordt dat Temasek een belangrijke rol zal gaan spelen binnen de de associatie. Het bedrijf, dat ook wel investeringen doet, heeft momenteel een portefeuille met een waarde van ruim $300 miljard. De aanwinst van deze partij is dan ook erg groot voor het Libra-project.


Het Libra-project

Het Libra-project heeft een lange weg doorstaan om te staan waar het nu staat. Zo was het eerste plan om een eigen multi-asset-ondersteudne cryptocurrency te ontwikkelen. Van dit plan zijn ze echter afgestapt. In een nieuwe whitepaper maakte het bedrijf bekend dat het een reeks door fiat-valuta ondersteunde stablecoins wil gaan lanceren.

In de ontwikkeling van het project, gedeeltelijk door alle problemen het kreeg, hebben meerdere grote bedrijven het project verlaten. Hierbij valt te denken aan onder andere Mastercard, PayPal, Visa en eBay. Wil jij hier meer over weten? Check dan dit artikel.