Stablecoin

Libra Association verandert naam in Diem

Facebook heeft in 2019 de Libra Association opgericht, een consortium om het Libra-project van Facebook te ondersteunen. Nu is gekozen om de naam hiervan te veranderen, naar de ‘Diem Association’.


Naamsverandering nu officieel

Hiermee verandert de associatie haar koers officieel. Toch is er in het afgelopen jaar veel gebeurt rondom Libra. Zo kreeg het enorm veel kritiek over zich heen van verschillende (financiële) toezichthouders. Ook heeft de associatie verschillende grote namen zien vertrekken, waarna het haar visie aanzienlijk heeft moeten veranderen.

En deze verandering is goed te zien. In eerste instantie was het plan om 1 enkele, maar wereldwijde stablecoin te lanceren, die vervolgens aan meerdere fiat-valuta’s gekoppeld zou worden. Van dit plan zijn ze officieel afgestapt. De associatie is nu van plan om meerdere stablecoins te lanceren, die allemaal aan slechts 1 fiat-valuta gekoppeld gaat worden.

Door de naamsverandering, wil de associatie zichzelf min of meer distantiëren van Facebook. Facebook staat bekend om zijn controverses, en heeft hiermee mogelijk een negatief effect op de lancering van de stablecoin. Hier willen ze nu dan ook graag vanaf.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Goedkope & snelle transacties wereldwijd

Met het platform dat de nu genoemde Diem levert, kunnen zowel consumenten als bedrijven eenvoudig goedkope en zeer veilige transacties uitvoeren. Het doel is om, na de lancering van de andere stablecoins, dit wereldwijd te maken, waardoor het een enorm voordelig platform kan worden. Wereldwijde betalingen zijn momenteel vaak onnodig duur en nemen meerdere dagen, tot in sommige gevallen wel weken in beslag.

Stablecoins kunnen dit probleem oplossen en deze kosten terugbrengen naar slechts een paar Euro/Dollar cent. Ook de tijd dat nodig is om het geld te versturen wordt enorm teruggedrongen; van in sommige gevallen een aantal weken, tot slechts enkele seconden.

Met de nieuwe naam wil de associatie een groeiende volwassenheid tonen en onafhankelijkheid aan het project geven. Het is op dit moment helaas nog niet bekend wanneer de stablecoin van het Facebook-project daadwerkelijk live zal gaan.