Litecoin,

Litecoin 8 jaar: Lee zegt dat Foundation geen geldproblemen heeft

Litecoin vierde gisteren haar achtste verjaardag. Toch was het niet alleen maar feest: er gaan namelijk angstige geruchten rond over de Litecoin foundation. Oprichter Charlie Lee ging in op de FUD-berichten.


“Luister niet naar dit soort leugens”

Charlie Lee bracht gisteren een feestelijk bericht naar buiten op Twitter. Dit bericht luidde als volgt:

“Het Litecoin-netwerk is de afgelopen 8 jaar continu in bedrijf geweest zonder downtime. En in die tijd is voor meer dan $ 500.000.000.000 aan LTC verhandeld. Ik kijk uit naar de komende 8 jaar en meer!

Echter, de feestelijke stemming sloeg al gauw om. Er gaan namelijk hardnekkige geruchten rond dat de Litecoin Foundation aan de rand van een fallissement staat. Lee voelde zich geroepen hier op te antwoorden:

“De Litecoin Foundation is niet in de buurt van een faillissement. Luister niet naar dit soort domme fud en leugens. We hebben genoeg geld om 2 jaar door te gaan.


Waar komen de beschuldigingen vandaan?

De beschuldigingen werden aangewakkerd door een TrustNodes rapport. In dit rapport werd geschreven dat de inkomsten van de Litecoin Foundation daalde van $1 miljoen dollar in 2018, naar -$70.000 in 2019.

Lee heeft gereageerd op het rapport en verklaart dat de Foundation genoeg geld heeft (namelijk $200.000 dollar) om het minimaal 2 jaar uit te houden. Daarnaast vertelde hij dat de financiële vooruitzichten zullen afhangen van de Litecoin Summit, die eind oktober zal worden gehouden.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)