Litecoin,, Trending

Update: Litecoin Halving klaar: Schiet Door $100 dollar

Alle ogen zijn vandaag, 5 Augustus, gericht op de Litecoin aangezien het halveren van de block beloningen. Tot nu toe heeft de halving niet gezorgd voor extra winst.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Gaat de LTC halving nog voor een prijsstijging zorgen?

Als we kijken naar de Litecoin grafiek, dan zien we dat 1 LTC maandag $94 dollar waard was, dit was een uur voor de ‘halving’.

Zodra het ‘halving’ proces is voltooid, krijgen miners slechts 12,5 LTC per blok gedolven transacties, in plaats van de huidige 25 LTC. Hoewel niet gegarandeerd, heeft deze toegenomen schaarste de mogelijkheid om de prijs van een token te verhogen.

Voor Litecoin daarentegen, moet de ‘halving’ nog voor een prijsstijging zorgen, want momenteel verloopt de prijskoers erg vlak. Dit lag wel in de lijn der verwachting, zoals eerder aangegeven in het artikel over de ‘halving’ van de Litecoin.

Bitcoin daarentegen versloeg Litecoin en alle andere altcoins in de top twintig vandaag en steeg met bijna 10% dankzij de toegenomen geopolitieke spanningen rond China.

“In de bearmarket zagen veel handelaren de ‘halving’ van de Litecoin als een goede fundamentele reden dat de koers zou stijgen en werd de munt behoorlijk populair”, vertelde Eric Turner, onderzoeksdirecteur bij blockchain-analysebedrijf Messari, op 3 augustus in de nieuwsuitzending van Al Jazeera over de halvering van Litecoin.”

Hij voegde toe:

“Nu de ‘halving’ afgerond is, beginnen sommige investeerders de Litecoin te verlaten. ‘Halving’ wordt meestal ingeprijsd, dus het evenement zelf is niet de positieve katalysator die velen verwachten. ”


Update:

De Litecoin halving is zojuist afgerond en het is succesvol verlopen. Ondanks de voorspelling van Eric Turner hierboven is te zien dat de LTC prijs flink is gestegen. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Litecoin rond de $105 dollar, wat 14% hoger is dan gisteren.