Litecoin Nieuws, Solana Nieuws

Litecoin prijs kan omhoogschieten nu LTC zich gaat mengen in NFT-wereld

Litecoin heeft aangekondigd dat ook zij een NFT-marktplaats zullen gaan aanbieden, genaamd OmniLite. Dat kan wel eens een heel goed teken zijn voor LTC investeerders aangezien de NFT hype niet te stoppen lijkt dit jaar.


Zal de Litecoin prijs spoedig gaan stijgen?

Litecoin is de op 15 na grootste cryptomunt ter wereld en is herstellende van de marktcrash van dinsdag. De Litecoin koers is vandaag met 2 procent gestegen waardoor 1 token nu $180 waard is. Toch is LTC dit jaar 1 van de cryptomunten die wat achter is gebleven, maar daar kan snel verandering in komen.

Veel analisten zijn namelijk van mening dat Litecoin koers een gigantische koersstijging zou kunnen maken, aangezien de ontwikkelingsactiviteit op het netwerk is toegenomen.

Technisch analisten hebben ook gewezen op de zeer bullish ‘cup en handle’ patroonvorming op de langetermijngrafiek die de altcoin zou kunnen helpen bij nieuwe ATH’s. Momenteel ligt de LTC prijs ongeveer 55 procent lager dan zijn ATH van $412, maar steeds meer mensen lijken te geloven dat de altcoin deze prijs binnen niet al te lange tijd zal overtreffen. Sommigen lijken zelfs te suggereren dat de prijs tot boven de 1000 dollar kan stijgen.


De NFT hype kan de LTC prijs omhoog laten schieten

Om mee te gaan met de markttrend van deze tijd, kondigde Litecoin Foundation de lancering aan van Omnilite aan. Dit is een layer-2 NFT marktplaats waarmee handelaren NFT’s kunnen ontwikkelen met behulp van smart contracten. De lancering komt op een cruciaal moment wanneer de NFT-hype het hoogst is en vele oude digitale verzamelobjecten miljoenen opleveren. Door een layer-2 NFT-oplossing te lanceren, kunnen handelaren gebruikmaken van de privacy en lage kosten van Litecoin.

“OmniLite is een open-sourceplatform dat het creëren van gedecentraliseerde tokens en slimme contracten mogelijk maakt, samen met crypto-activa zoals tokens en NFT’s. OmniLite, is een gelaagd ‘protocol’ dat bovenop de blockchain van Litecoin is gebouwd. Hierdoor profiteert het van de gerenommeerde netwerkbeveiliging en lage kosten. De tokens die via OmniLite zijn gemaakt, kunnen worden beschouwd als een uitbreiding van Litecoin en als gevolg daarvan worden de transacties van deze tokens op het blok geregistreerd.

Solana, één van de snelstgroeiende blockchains dit jaar heeft onlangs ook een NFT-marktplaats gelanceerd en dat heeft de prijs omhoog doen schieten. Dat zou kunnen betekenen dat Omnilite de Litecoin prijs ook omhoog kan laten schieten.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten