litecoin
Litecoin

Dit is waarom de Litecoin koers met 11 procent is gestegen

De Litecoin koers handelde voor maanden lang onder het 60 dollar niveau, maar daar is sinds gisteren verandering in gekomen. Op 2 november verraste de munt en begon de koers plotseling enorm te stijgen. LTC bereikte vanochtend zelfs ene hoogtepunt van 64,80 dollar. In dit artikel leggen we uit wat de prijsstijging heeft veroorzaakt.

Een belangrijk niveau

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Litecoin rond de 61,80 dollar. Dat is ongeveer 6 procent hoger dan een dag geleden en zelfs meer dan 11 procent hoger dan een week geleden. Dit is een opmerkelijke prestatie omdat de meeste cryptomunten vandaag een klein verlies noteren. Opvallend is trouwens ook dat het LTC-handelsvolume enorm gestegen is.

Technisch analisten verwachten dat de prijsstijging zich kan doorzetten mocht het belangrijke 200 MA niveau worden doorbroken. Deze ligt rond de $62,50. Echter, mocht dit niet lukken en de rally zijn kracht verliezen, riskeert Litecoin terug te keren naar zijn vorige bereik van rond de 55 dollar.

LTC koers 3 nov
Litecoin koers schiet omhoog – Bron: Tradingview

Bullish adoptienieuws voor Litecoin Money

Een belangrijke reden voor de prijsstijging is dat betaalverwerker MoneyGram heeft aangekondigd dat zijn gebruikers in de Verenigde Staten vanaf nu Litecoin kunnen kopen, verkopen en opslaan. Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC) kunnen nu via de app worden verhandeld en opgeslagen in bijna alle Amerikaanse staten.

Litecoin-oprichter Charlie Lee liet het goede nieuws op Twitter weten.

Het bedrijf overweegt uit te breiden naar nieuwe regio’s in 2023. Mits de regelgeving dit toelaat, zal MoneyGram naar verwachting het aantal crypto-activa dat het aanbiedt vergroten.

Litecoin nieuws

Hoe Litecoin naar een prijs van $400 kan klimmen
Kan de Litecoin koers deze week het niveau van $115 bereiken?
Litecoin koerst af op $100: Doorbraak in zicht of schuilt er risico?
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving