Prijsanalyse

Litecoin prijsanalyse 19 november 2020

Hoe staat het ervoor met de Litecoin? Vandaag analyseert onze analist de LTC grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Litecoin wekelijkse grafiek

Ongeveer een maand heeft onze analist een analyse gemaakt van Litecoin. In de tussentijd hebben we een grote stijging kunnen zien en vandaag neemt hij jullie weer mee met zijn kijk op de LTC grafieken.

De downtrendlijn is gebroken en deze week ziet er vooralsnog sterk uit. De Litecoin koers zit boven de ema55 en de voorgaande high in het grijze block. Wanneer LTC de volgende weerstand weet te breken (rode lijn) op $79 dan is er ruimte voor een behoorlijke groei.

De indicatoren op de week-grafiek staan er prachtig voor en bieden ruimte genoeg om te stijgen. In de loop van dit artikel zullen we verder inzoomen om meer details te krijgen over te eventuele verloop van de LTC koers.

LTC weekly chart – Bron: Tradingview

Litecoin dagelijkse grafiek

Drie dagen geleden heeft LTC de wekelijkse- en daily resistance blokken (grijs en rood) weten te breken. Als we de impulse wave meten met de fibonacci dan zien we confluence tussen de golden pocket, de uptrendlijn en de twee zones die gebroken zijn.

De ema’s staan bullish, maar er is wel veel ruimte tussen de candles en de ema’s te zien. Dit kan duiden dat er een lichte retrace kan plaatsvinden. Als we kijken naar de rsi dan zien we daar een zwakke bear div, wat tevens een bevestiging kan zijn voor een lichte daling.

LTC daily chart – Bron: Tradingview

Litecoin 4-uurs grafiek

Na het zetten van een higher low lijkt het erop dat er nu een lower high wordt gezet op de grafiek. Dit is echter op de 4-uurs grafiek nog niet bevestigd. Daarvoor zal de huidige candle eerst moeten sluiten. Wanneer we inzoomen naar de 2-uurs grafiek dan is die daar al wel gevormd.

Kijken we naar de indicatoren dan zien we een bevestiging van onze eerdere vermoedens. De ema’s staan bullish maar de rsi heeft vannacht een bearish rejection op de ema gehad. De middenlijn heeft tot nu toe stand weten te houden.

De lbr zit momenteel al onder de middenlijn en bevindt zich ook onder de signal lijn. We zien tevens dat er nog een klein beetje bullish momentum is op de lbr terwijl de macd al aangeeft dat er bearish momentum is en ook nog eens oplopend. De macd heeft ook een bearish crossover gemaakt maar staat nog wel vrij hoog op de schaalverdeling.

LTC 4h chart – Bron: Tradingview

Conclusie

Onze analist acht de kans groot dat de Litecoin prijs richting de volgende weerstand ($79) zal stijgen. Maar, voordat we die zullen gaan zien verwacht hij ook nog eerst een retrace. Dit kan op twee manieren uitpakken. Op de onderstaande 12-uurs grafiek staan deze twee scenario’s geschetst.

LTC 12h chart – Bron: Tradingview

Wanneer we de bovenste uptrendlijn niet kunnen houden dan hebben we de tweede lijn nog onder de koers liggen die als support kan gaan dienen. Het rode scenario zou dan spelen.

Echter, onze analist denkt dat het groene scenario iets meer kans heeft om te spelen. Zolang we candle closes op de HTF boven de $58 weten te houden blijft onze analist bullish. Wanneer we onder dit niveau sluiten en dus weer de downtrendlijn binnen gaan, kunnen we een daling verwachten tot $42 – $47.