Prijsanalyse

Litecoin prijsanalyse 31 december 2020

Hoe staat het ervoor met de Litecoin? Vandaag analyseert onze analist de LTC grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Litecoin wekelijkse grafiek

Litecoin heeft een weerstandsniveau bereikt op 139 dollar zoals we twee weken geleden al in een analyse besproken hadden. Hoog tijd om de grafieken er dus weer eens bij te pakken.

Op de weekgrafiek bevindt de LTC koers zich momenteel tussen de 114 – 139 dollar. De ema’s staan nog in bear-stand maar kruipen omhoog en dichter na elkaar toe. Voor meer gedetailleerde info gaan we eens inzoomen.

LTC weekly chart – Bron: Tradingview

Litecoin dagelijkse grafiek

Op de dag grafiek zien we een prachtige parabolische move. Op de twee laatste toppen zien we wel een bear div vormen zowel op de rsi als op de lbr. De koers heeft ook al de hele week moeite om het weerstand niveau van 139 dollar te breken en beweegt de hele week al in een strakke rechte lijn eronder door.

Trekken we de weekly Fibonacci over de chart dan zien we dat de golden pocket confluence heeft met de ema’s 55 en 100. Dit zou tevens ook het scenario zijn die past bij de rising wedge.

LTC daily chart – Bron: Tradingview

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Litecoin 4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek bevindt Litecoin zich in een bull flag wat haaks ligt op onze eerdere bevindingen. De rsi ondervindt ook nog steeds weerstand van de trendlijn. De bodems van de rsi zijn gelijk maar bij de lbr zien we ze al oplopen. De ema’s blijven er gunstig bij liggen voor de bulls.

LTC 4h chart – Bron: Tradingview

Conclusie

Afhankelijk hoe de bull flag gaat spelen op de 4-uurs grafiek zijn de volgende scenario’s mogelijk: Wanneer de bull flag naar boven uitbreekt dan zal met een beetje geluk de 139 gebroken worden. Deze wil je dan minimaal op de 4h deftig terug getest zien worden. De volgende weerstand bevindt zich dan op 175 dollar.

De daily bear div moeten we ook zeker in de gaten gaan houden die kan de koers nog wel eens gaan drukken richting de weekly Fib 0.382 (107 – 114 dollar) wat tevens een test op de parabolische trendlijn zou zijn. Is er dan te weinig bull power om de stijging verder voort te zetten dan zouden we het eerste supportzone op 95 dollar tegen komen. Echter is er een grote kans dat er dan lower lows geprint gaan worden waardoor de daling verder zal voortzetten richting de 79 dollar.