Prijsanalyse

Litecoin prijsanalyse 17 december 2020

Hoe staat het ervoor met de Litecoin? Vandaag analyseert onze analist de LTC grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Litecoin wekelijkse grafiek

Litecoin heeft de 79 dollar kunnen flippen en is op weg naar de volgende grote weerstand, die ligt op de 139 dollar. Momenteel trade LTC in een orderblock wat het laatste weerstand kan gaan bieden voordat de 139 dollar wordt bereikt. We gaan vandaag diverse timeframes bekijken en de mogelijkheden schetsen.

LTC weekly chart – Bron: Tradingview

Litecoin dagelijkse grafiek

Het scenario wat we in de laatste analyse hebben geschetst heeft gespeeld. Er is een prachtige retrace in de golden pocket geweest en de bovenste blauwe trendlijn heeft stand weten te houden. Samen met het orderblock vormt het momenteel een zogenoemd ascending triangle-patroon.

Op dit moment lijkt de dag nog onbeslist. Gaan we het orderblock breken of krijgen we nog een mooi inkoopmoment rond de monthly open? Laten we maar verder in gaan zoomen voor meer details.

LTC daily chart – Bron: Tradingview

Litecoin 4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek zien we een mooie stijging richting het orderblock. Van een retrace kunnen we op dit timeframe niet spreken, maar wellicht is die er op de lagere timeframe geweest. Dit zullen we dadelijk ook bekijken. Deze 4-uurs grafiek ziet er in ieder geval veel belovend uit.

De ema’s bewegen steeds verder uit elkaar, de rsi bounced op de 70 lijn (in bullish gebied) en trekt de ema mee omhoog. Op de macd zien we het bullish momentum ook toenemen.

LTC 4h chart – Bron: Tradingview

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Litecoin 1-uur grafiek

Op de 1-uur grafiek van Litecoin zien we inderdaad een mooie retrace van de laatste wave up. We zien tevens ook een kleine bear div. Verder staat ook dit timeframe er redelijk goed voor.

Om verder te stijgen zou de rsi de 70 lijn en ema moeten kruisen. Er wordt dan ook gelijk een einde gemaakt aan de bear div. De lbr zal dan hoogstwaarschijnlijk gaan volgen. Momenteel zit de lbr te stoeien met de middenlijn en drukt de ema hem nog naar beneden.

LTC 1h chart – Bron: Tradingview

Conclusie

Op de lange termijn is onze analist bullish op LTC. Hoewel we op de lage timeframe ook een mooie retrace hebben gezien voor een verder move up verwacht hij wel een daling richting de weekly open rond de 82 – 85 dollar. Major support vinden we op de 79 dollar, zolang die stand weet te houden zijn de kansen het grootst om de 139 dollar te gaan bezoeken.


Bonus Bitcoin analyse

Als kleine aanvulling op de analyse van LTC wil onze analist jullie ook graag even meenemen voor een korte analyse van BTC. Zoals jullie vast wel hebben meegekregen is de All Time High gebroken. Dit betekent ook gelijk dat er geen data is om op te charten. Wat we wel zien is dat als we op de daily de Fibonacci trekken we naar de extended fib levels kunnen gaan kijken.

BTC 1w chart – Bron: Tradingview

Tussen de -0.5 en -0.618  is dan het meest logische punt waar traders weer een deel winsten gaan nemen. Dit heeft een koersdoel van tussen de $27.4K – $29.6K. Major support moeten we gaan vinden op de vorige ATH rond de $19.4K.