Bitcoin

Bitcoin prijs overtreft $23.000

De Bitcoin is eindelijk de $20.000 grens voorbij en dat is geweldig nieuws. Zelfs zo goed dat het slechts enkele uren later tot boven de $21.000 en $22.000 wist te stijgen.

Maar daar houdt het niet op. De Bitcoin prijs is zojuist zelfs tot boven de $23.000 gestegen. De grootste cryptomunt brak dus 4 grote hindernissen in 1 dag tijd.


Heeft de prijsstijging heeft te maken met de halving?

Door de prijsstijging van gisteren en vandaag ligt de marktkapitalisatie van Bitcoin op $425 miljard. Daarmee overtreft het Johnson & Johnson en Walmart qua waarde. Hierdoor is Bitcoin nu de op 12e grootste activa ter wereld.

De CEO van Blockstack, genaamd Muneeb Ali, gelooft dat de prijsstijging verband houdt met de halvering van de Bitcoin. De laatste halvering vond plaats in mei 2020, toen de prijs van BTC rond de $10.000 lag.

“De halvering is de laatste drie keer een signaal geweest voor het starten van een nieuwe bullmarkt”, zei hij. De BTC prijs kan nog veel verder stijgen.”


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Bitcoin investeerders, let op

Ondanks de enorme positiviteit rondom de Bitcoin moeten investeerders voorzichtig zijn. Zo waarschuwde de CEO van Coinbase, Brian Armstrong. Hij zei: “Hoewel we altijd positief zijn om een toenemende interesse in crypto te zien, is het ook belangrijk erop te wijzen dat dit niet alleen een tijd is van hoge handelsvolumes, maar ook van prijsvolatiliteit.”

Daarmee bedoelt hij te zeggen: Wat omhoog gaat, kan ook naar beneden komen.” En dat zijn natuurlijk verstandige woorden. BTC is een volatiele investering die van de ene op de andere dag met 10% – 20% kan stijgen of dalen. Calculeer dit dus voor jezelf in.

 

Bitcoin nieuws

Bekende crypto-analist PlanB verwacht dat Bitcoin in 2028 een half miljoen dollar bereikt
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Goed nieuws voor Bitcoin: Aantal dollars stijgt voor het eerst sinds november 2022
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?