Nieuws, Trending

Litecoins (LTC) lightning netwerk blijft groeien


Het Lightning netwerk van Litecoin heeft vandaag de 100 actieve nodes overtroffen en staat momenteel op 101 nodes. Het netwerk blijft dus groeien en dat is een goed teken.


Litecoins Lightning netwerk

Het lightning netwerk van Litecoin had in het begin helemaal niet zo’n grote impact. Er was niet zo’n hoge behoefte aan snelle bloktijden, maar daar kwam al gauw verandering in.

Naarmate de cryptocurrency markt groeide, nam de interesse in een bliksemsnelle blockchain ook toe. Vandaar ook de naam het ‘Lightning netwerk’. Men ging het netwerk steeds meer waarderen en al snel werd het netwerk bekend als het “transactie systeem voor de toekomst.”

Door de super snelle transactie verwerking en de lage fee’s werd het mogelijk voor crypto gebruikers om ook micro transacties uit te voeren.


Litecoin maakt positieve ontwikkelingen door

Het is tijden rustig geweest in het Litecoin kamp. De koers daalde tot een historisch laag punt en er leek niet veel te gebeuren. Maar nu blijkt dat er wel degelijk hard gewerkt wordt aan de munt. Zowel op technologisch gebied als op marketing gebied zet LTC nieuwe stappen vooruit.

Zo schreef Newsbit 1 week geleden nog dat Litecoin een UFC gevecht ging sponsoren. Dit heeft gezorgd voor nieuwe aandacht bij miljoenen UFC fans.

Deze vooruitgang blijft niet onopgemerkt en de Litecoin koers stijgt dan ook flink vandaag. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Litecoin rond de $38,4 dollar. Dat is meer dan 8 procent hoger dan 24 uur geleden.