Ethereum

London upgrade van Ethereum geïmplementeerd naar het laatste testnet

Nu de code met succes is geïmplementeerd in de testnetten, is de langverwachte EIP-1559-upgrade slechts 26 dagen verwijderd.


London upgrade steeds dichterbij

De langverwachte London upgrade voor het Ethereum-netwerk komt dichterbij nu de code deze week in het definitieve testnet is geïmplementeerd.

De London hard fork van Ethereum, die de EIP-1559-upgrade inluidt, is nu gepland voor 4 augustus na de lancering op het Rinkeby-testnet op donderdag. Ethereum-ontwikkelaar Tim Beiko heeft de testnet-update gepost en bevestigd dat de code nu met succes is geïmplementeerd op alle drie de testnetten.

De lancering van het mainnet zal plaatsvinden bij blok 12965000, dit wordt op 4 augustus verwacht. Het eerste blok werd op 24 juni geproduceerd op het Ropsten-testnet en het Goerli-testnet zette de hard fork in op 30 juni. Rinkeby is de laatste testfase voor de mainnet live gaat.

De London upgrade is vernoemd naar de tweede jaarlijkse Ethereum-ontwikkelaarsconferentie in 2015. Het kan het netwerk in een deflatoire staat brengen door de aanpassing van het huidige veilingmechanisme voor netwerkvergoedingen.


Basisvergoeding

Het EIP introduceert een “basisvergoeding” in plaats van de bestaande veilingvergoeding. Volgens Ethereum-softwareoplossingenbedrijf ConsenSys geldt in theorie dat hoe meer transacties er plaatsvinden, hoe meer deflatoire druk het verbranden van de basisvergoeding zal hebben op het totale aanbod van Ethereum.

De EIP-1559-update zal echter niet per se de GAS-prijzen verlagen, zoals velen hadden gehoopt. ConsenSys bevestigde dit vorige maand, hoewel ze wel suggereerden dat de kosten enigszins zouden kunnen afnemen:

“Als neveneffect van een meer voorspelbare basisvergoeding, kan EIP-1559 leiden tot enige verlaging van de GAS_prijzen. We nemen aan dat de voorspelbaarheid van de vergoeding betekent dat gebruikers minder vaak te veel voor GAS betalen.”

Bij de upgrade zal een deel van de transactiekosten worden verbrand. Dit zal in de loop van de tijd een effect hebben op het aanbod van Ethereum. Er is een website opgezet om dit mechanisme in actie te zien op de verschillende testnetten. Op dit moment is er meer dan 89.000 ETH vernietigd op de testnetten. Tegen de huidige prijzen is dit ongeveer $185 miljoen.

De deflatoire eigenschappen van het systeem kunnen worden versterkt wanneer het netwerk in de tweede helft van 2022 overschakelt van mining naar proof-of-stake-netwerk.