Loterijen kunnen profiteren van de willekeurigheid van ETH 2.0

Vitalik Buterin vertelt hoe de willekeurigheidsfunctie van de Ethereum 2.0 toekomstige loterijen wellicht ten goede kan komen.


Geen direct gebruik van Ethereum in het project

Vitalik Buterin vertelde op de Ethereum’s hackathon, die in samenwerking met de Colorado State Lottery werd georganiseerd, dat loterijen in de toekomst kunnen profiteren van de verifieerbare vertragingsfunctie van Ethereum 2.0.

Buterin gelooft niet dat de Colorado loterij de Ethereum blockchain onmiddellijk zal gebruiken voor zijn kansspelen. Echter vermoedt hij dat vergelijkbare applicaties in de toekomst gebruik kunnen maken van de willekeurigheidsfuncties van ETH 2.0.

“Ik heb begrepen dat er niet echt een connectie is tussen Ethereum en de loterij zelf. Het maakt eerder deel uit van de inspanningen van de regering van Jared Polis om te kijken naar innovatieve benaderingen bij de financiering van openbare goederen en de modernisering van de overheid. Ik denk wel dat in de toekomst applicaties als deze kunnen profiteren van de willekeur van Ethereum 2.0. ”

De willekeur in de netwerken kan voor veel verschillende doeleinde worden gebruikt. Zo is Chainlink van mening dat zijn Verifiable Randomness Function ook veel potentie heeft voor de game-industrie. Bovendien zou dit in de toekomst concurrentie voor de gedecentraliseerde ecosystemen kunnen zijn.