Terra, Luna
Altcoin

Luna Classic koers doorbreekt belangrijk weerstandsniveau en stijgt met 56 procent

De Luna Classic koers is vandaag opnieuw met 56 procent gestegen, waardoor de LUNC prijs het belangrijke weerstandsniveau van $0,0005 heeft doorbroken. Met een marktkapitalisatie van bijna $3,3 miljard behoort Terra Classic nu weer tot de top 30 grootste cryptomunten.

De Luna Classic koers schiet omhoog

De prijs is in een dag tijd met meer dan 56 procent gestegen en in de afgelopen 10 dagen boekt Luna Classic een winst van meer dan 300 procent. De prijsstijging wordt veroorzaakt doordat er een burn-belasting is voorgesteld, wat betekent dat er veel LUNC tokens vernietigd zullen worden. Dit maakt de munt zeldzamer, waardoor de prijs stijgt.

De Luna Classic community hoopt nu dat alle positiviteit rondom het project ervoor zal zorgen dat de koers spoedig tot het psychologische 1 dollar cent niveau zal stijgen.

Waarom stijgt de Luna Classic koers?

Het nieuwe burn mechanisme is waarschijnlijk niet eens de belangrijkste reden achter de enorme koersstijging. Vooral de ongekende steun van de community heeft de prijs opgedreven. Het handelsvolume is de afgelopen dagen omhoog gevlogen, waardoor het 24 uurs volume nu zelfs boven de 2 miljard dollar ligt.

De LUNC koers is sinds de Terra-crisis met 37.000 procent gestegen vanaf het dieptepunt. Alleen al in de afgelopen 10 dagen is de prijs met 350% gestegen als gevolg van het burn mechanisme, stake mogelijkheden en meer. Er zijn nu al meer dan 500 miljard LUNC-tokens gestaked en bijna 3,62 miljard LUNC-tokens zijn geburned (vernietigd).

Wat houdt de burn-belasting in?

Momenteel lijkt de community het voorstel voor ‘burn-belasting’ van 1,2%, goed te gaan keuren. Indien aangenomen, zal de belasting van 1,2% tegen 20 september worden geïmplementeerd. Deze belasting betekent dat er tot 1,2% van de LUNC tokens die worden gebruikt bij on-chain activiteit, zoals LUNC transacties, worden vernietigd. Hiermee wil de community Luna Classic defaltoir maken en de prijs van de tokens verhogen.

Grote exchanges zoals KuCoin, Gate.io en MEXC hebben al laten weten het voorstel te steunen. Wanneer ook Binance zijn steun uitspreekt zal dit weleens kunnen zorgen voor een nog veel grotere koersstijging.

Altcoin nieuws

Crypto-analist waarschuwt voor grote crash van altcoins zoals Chainlink
Topanalist: ‘Deze Solana-memecoin ziet er bullish uit’
Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving