Bitcoin stijgt
Bitcoin

Macro-guru: Bitcoin gaat andere grote assets opeten

De Bitcoin koers gaat momenteel kei-hard onderuit, maar volgens macro-econoom Lyn Alden hoeven we ons over de lange termijn geen zorgen te maken. Zij denkt namelijk dat de opkomst van Bitcoin een kwestie van meer dan 10 jaar is.

Mensen zijn volgens Alden veel te optimistisch over de snelheid waarmee nieuwe technologieën de gevestigde orde omver werpen.

Mensen onderschatten de impact van Bitcoin

Ondanks dat Lyn Alden de verwachtingen op de korte termijn wat tempert en mensen tot geduld maant, is ze ook van mening dat mensen de potentiële impact van Bitcoin op het wereldwijde financiële systeem onderschatten.

“Het is geen verhaal van één jaar, drie jaar of vijf jaar. Het is zelfs geen verhaal van 10 jaar. Het is een verhaal van meerdere decennia.

Als het op technologie aankomt overschatten mensen meestal de snelheid en onderschatten ze uiteindelijk de impact. Dat gaat voor Bitcoin ook op denk ik”, aldus Lyn Alden.

“Ik denk dat mensen onderschatten wat Bitcoin over een periode van 30 jaar kan betekenen voor het financiële systeem”, zo vertelt Alden.

Bitcoin eet het marktaandeel van andere assets op

Voor nu is de market cap van Bitcoin volgens Alden nog veel te klein om de digitale munt te vergelijken met gevestigde asset-klassen.

Maar de gevierde econoom gelooft dat Bitcoin over de lange termijn richting de top zal bewegen, door de markten voor andere assets op te eten.

“Bitcoin heeft een market cap van meer dan één biljoen dollar. Het wereldwijde vermogen, afhankelijk van de manier waarop je die meet, ligt op ongeveer 500 of zelfs 1.000 biljoen dollar. Bitcoin is daar slechts een fractie van 1 procent van.

Over de lange termijn gaat Bitcoin de spaarrekeningen opeten, staatsobligaties opeten en vervolgens alles wat we, bij gebrek aan beter, als geld gaan zijn gebruiken”, aldus Lyn Alden.

Hiermee doelt ze natuurlijk ook op aandelen en vastgoed, die voor veel mensen fungeren als een soort spaarmiddel. Als dat lukt, dan kunnen we in de toekomst een gigantische Bitcoin koers zien.

Vooralsnog is daar echter geen sprake van en handelt de Bitcoin koers op 57.000 dollar.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Meeste crypto analisten zijn het eens, bull markt nog maar net begonnen
Bitcoin stijgt in 2024 5x harder dan S&P 500 en NASDAQ
Voormalig Coinbase directeur pijst Bitcoin en haalt keihard uit naar Federal Reserve
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017