makerdao
Stablecoin

MakerDAO investeert 500 miljoen dollar in obligaties

MakerDAO heeft besloten om 500 miljoen dollar van de reserves die de DAI stablecoin dekken in kortlopende Amerikaanse staatsobligaties en bedrijfsobligaties te stoppen. De Decentrale Autonome Organisatie (DAO) stemde op 6 oktober op de goedkeuring van een pilot-transactie van 1 miljoen dollar.

Amerikaanse staatsobligaties

Ongeveer 80 procent van de 500 miljoen dollar gaat richting kortlopende Amerikaanse staatsobligaties. MakerDAO stopt 160 miljoen dollar in de US Treasury iShares ETF (IB01) en 240 miljoen dollar in de 1-3y US Treasury iShares ETF van BlackRock (SHY). De laatste 100 miljoen dollar komt vrij voor bedrijfsobligaties van hoge kwaliteit van Baillie Gifford.

De verdeling is uiteindelijk goedgekeurd door de tokenhouders van MKR, waarbij uiteindelijk 57,67 procent van de tokens stemden op de 80-20 verdeling. Het idee van MakerDAO is om op deze manier een diverser portfolio op te bouwen met de reserves en het protocol van extra rendement te voorzien, zonder dat het veel risico loopt.

Waar zitten de reserves nu in?

Het gros van de 9 miljard dollar aan reserves van DAI zitten momenteel in USD Coin (USDC), een stablecoin die gedekt is door cash en kortlopende Amerikaanse staatsobligaties. Op het moment van schrijven is het onderpand van DAI goed voor 134,87 procent van de uitstaande stablecoins. In die zin is het een redelijk goed gedekte stablecoin.

In principe leveren staatsobligaties weinig tot niets op, maar ze zijn wel veilig. De Amerikaanse overheid zal zijn dollarschulden altijd betalen, omdat zij het monopolie op de dollar hebben. Is er niet genoeg? Dan printen ze wel bij. Ook als het om bedrijfsobligaties gaat, worden obligatiehouders als eerste betaald, voordat de aandeelhouders aan de beurt zijn.

Op die manier bieden obligaties meer zekerheid dan aandelen of andere vormen van investeringen. DAI kiest voor deze nieuwe vorm van investeren om weg te stappen van de hoge afhankelijkheid van de USD Coin van Circle.

Stablecoin nieuws

Noodfonds Binance van $1 miljard goed voor 3% van alle USDC
Tether CEO: Concurrentie in stablecoins cruciaal voor serieuze gesprekken met toezichthouders
Circle breidt ondersteuning uit voor USD Coin naar zkSync-platform
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins