Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

‘Maleisië zou Bitcoin een wettig betaalmiddel moeten maken’

El Salvador is tot dusverre het enige land dat de Bitcoin (BTC) heeft erkend als een wettig betaalmiddel, Maleisië zou dit ook moeten doen.


Crypto in Maleisië

Vice-minister van Communicatie en Multimedia Zahidi Zainul zei afgelopen maandag dat het Zuidoost-Aziatische land Bitcoin en andere crypto munten als wettig betaalmiddel moet gaan erkennen. Zo blijkt uit een rapport van Bloomberg. Zahidi Zainul zei het volgende tegen het parlement:

“We hopen dat de regering dit kan toestaan.”

Het ministerie van Communicatie en Multimedia regelt alles rondom sectoren als omroep- en internetinfrastructuur, evenals een grote lijst aan kleinere gebieden, zoals digitale handtekeningen. De uitvoerende macht van Maleisië bestaat ook uit een ministerie van Wetenschap, Technologie en Innovatie, evenals een ministerie van Financiën.

De regering van Maleisië heeft niet veel signalen gegeven dat het in de voetsporen van El Salvador wil treden. Net als veel andere landen doet het onderzoek naar een digitale valuta van de centrale bank. In september 2021 nam het deel aan een onderzoek met de Bank voor Internationale betalingen. In januari kondigde de centrale bank aan dat het werkt aan een concept om hun technische- en beleidscapaciteiten te verbeteren. Dit alles mits de noodzaak er in de toekomst is om een CBDC uit te geven.Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Gebruik van de Bitcoin in El Salvador

Digitale valuta’s van de centrale bank zijn in wezen elektronische versies van een bestaande nationale valuta. Daarentegen opereren ​​cryptocurrencies onafhankelijk van de regeringen. Centrale banken kunnen Bitcoin niet op dezelfde manier beheren als het monetaire beleid. Dit doen regeringen normaal door middel van renteverhogingen of het kopen van obligaties.

Regeringen die Bitcoin whales worden kunnen invloed uitoefenen op de markten door de munten te kopen of te verkopen. Kleinere landen zijn meestal overgeleverd aan de veranderingen van prijzen. El Salvador maakte de Bitcoin in september een wettig betaalmiddel toen de prijs van de Bitcoin boven de $50.000 lag. In de tijd daarna heeft de Bitcoin zelfs een recordhoogte van meer dan $68.000 bereikt. Echter is het ook onder de $34.000 gedoken. Kortom, het gebruik ervan als ruilmiddel is nog relatief nieuw en zelfs de meeste Salvadoraanse bedrijven hebben nog geen Bitcoin transacties afgehandeld. De Amerikaanse dollar blijft de belangrijkste valuta voor transacties.

Maleisië heeft een meer diverse economie dan El Salvador, met een bevolking die meer verdient. Volgens de Chainalysis‘ 2021 Global Crypto Adoption Index, heeft het ook meer crypto gebruikers. Maleisië staat op de 23e plaats vop basis van adoptie in vergelijking met de 89e van El Salvador.

Bitcoin nieuws

Tesla heeft inmiddels 90% van Bitcoin verkocht Tesla heeft inmiddels 90% van Bitcoin verkocht
Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Dan Tapiero: “Bitcoin is een enorme kans voor Blackrock” Dan Tapiero: “Bitcoin is een enorme kans voor Blackrock”
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin maakt zich op voor één van de grootste bullmarkten in de geschiedenis Bitcoin maakt zich op voor één van de grootste bullmarkten in de geschiedenis
Shiba Inu-team maakt gemeenschap nieuwsgierig met nieuwe video Shiba Inu-team maakt gemeenschap nieuwsgierig met nieuwe video
900 miljoen XRP ontgrendeld uit escrow-wallet 900 miljoen XRP ontgrendeld uit escrow-wallet
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten