Nieuws, Trending

Man aangeklaagd voor het stelen van identiteiten en fondsen waaronder cryptoIn Manhattan, New York, heeft de officier van justitie een man aangeklaagt die naar verluid identiteiten en fondsen heeft gestolen. De man heeft dit naar verluid gedaan door middel van een proces genaamd sim-swapping.


Meer dan 50 slachtoffers

De beklaagde wordt beschuldigd van het stelen van de identiteit van meer dan 50 slachtoffers in de Verenigde Staten (VS). Hiernaast wordt hij beschuldigd van het stelen van fondsen, waaronder cryptocurrency. In zijn totaliteit wordt de beklaagde beschuldigd van identiteitsdiefstal, grootschalige diefstal en het knoeien met computers van anderen.Simswapping

Simswapping is een identiteitsdiefstal waarbij de dief het mobiele-verkeer van de slachtoffer omleidt naar zijn eigen telefoon. Hierdoor wordt het mogelijk om gegevens van de slachtoffers te onderscheppen en zelf bij te houden.

Doormiddel van een slim schema wist de beklaagde het verkeer van minstens 50 personen om te leiden. Vervolgens kon hij toegang krijgen tot minstens 18 online accounts van 3 inwoners in Manhattan. Onder deze accounts zaten ook accounts van cryptocurrency exchanges. Om te voorkomen dat slachtoffers op hun account konden inloggen werden de wachtwoorden hiervan veranderd.

Tot slot kon de beklaagde ook het twee-factor-authenticatie systeem gebruiken om in te loggen op accounts die deze functie gebruikte. Dit is een veelgebruikte functie bij onder andere cryptocurrency-exchanges die als zeer veilig wordt gezien.

Wat precies de uitkomst wordt is helaas nog onbekend.