Cryptocurrency

Cryptocurrency

Man in Australië opgepakt wegens niet registreren cryptocurrency-transacties

De politie in Victoria, Australië, hebben een 38-jarige man gearresteerd voor het uitvoeren van niet-geregistreerde transacties in cryptocurrency. De betreffende man had een eigen cryptocurrency-exchange service opgezet.


Onderzoek politie naar niet-geregistreerde crypto-transacties

De man is op 12 november bij zijn huis gearresteerd. Dit was in de stad Carnlea. Volgens het officiële politierapport is de man gearresteerd als onderdeel van een onderzoek naar niet-geregistreerde cryptocurrency-transacties.

De man wordt nu beschuldigd van het schenden van de anti-witwas en anti-terroristmefinancieringswet die in 2006 in het land zijn ingegaan. Hij wordt hiervan beschuldigd omdat hij een niet-geregistreerde cryptocurrency-exchange service aanbood. De man heeft hier naar verluidt een aanzienlijke omzet mee behaald. De opbrengsten die de man hiermee heeft verdiend worden nu als vermoedelijk afkomstig vanuit misdrijven erkent.

Het onderzoek naar de man werd gestart door diverse meldingen van een zwendelactiviteit die al langere tijd gaande waren. De uitkomt van dit onderzoek is naar verluidt van groot belang tussen de samenwerking van verschillende agentschappen. De lokale politie heeft hier namelijk samengewerkt met AUSTRAC. De AUSTRAC is de door de Australische overheid aangestelde overheid-agentschap.


Arrestatie van de man

Tijdens de arrestatie, vond de politie een flinke hoeveelheid contant gels en valse ID-kaarten in het huis van de arrestant. De gevonden objecten zijn allemaal door de politie in beslag genomen. Ook een Bitcoin (BTC)-geldautomaat in de nabije omgeving is in beslag genomen.

De betreffende zaak moet nog door de rechtbank in Australië worden behandeld. Het is momenteel dus nog niet bekend of de man een straf krijgt, en hoe hoog deze straf mogelijk wordt.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten