mark cuban
Hack

Mark Cuban verliest $870.000 in crypto-phishing-aanval

Na maanden van inactiviteit op zijn crypto-wallet, heeft Mark Cuban, miljardair technologie-investeerder en eigenaar van de Dallas Mavericks, onlangs naar verluidt ongeveer $870.000 aan tokens verloren. Dit gebeurde nadat hij op een phishing-link klikte tijdens een phishing-aanval.

Mark Cuban’s crypto catastrofe

Mark Cuban, de miljardair technologie-investeerder en eigenaar van de Dallas Mavericks, werd recent het slachtoffer van een phishing-aanval, een veelvoorkomend fenomeen in de crypto-industrie. In dergelijke aanvallen worden gebruikers vaak misleid om gevoelige informatie prijs te geven, malware te downloaden, of hun persoonlijke gegevens bloot te stellen. Het gebrek aan zorgvuldige controle van de legitimiteit van verzoeken en het onbewust downloaden van valse applicaties dragen hier aan bij.

Uit de gegevens op de blockchain blijkt dat Cuban’s wallet leeggehaald werd, waarbij hij een aanzienlijke hoeveelheid assets verloor, inclusief stablecoins, ETH (stETH), SuperRare (RARE) tokens en enkele Ethereum Name Service (ENS) domeinen. Deze verdachte transacties werden als eerste opgemerkt door on-chain analist @wazzcrypto, die de bevindingen deelde op Twitter.

Cuban werd later op de hoogte gebracht van deze ongeautoriseerde transacties en wist snel te handelen om een groter verlies te voorkomen. Hij logde in op zijn wallet en transfereerde meer dan $2,5 miljoen aan MATIC-tokens van het Polygon-netwerk naar een veilig adres op de Coinbase exchange.

Cuban vermoedt dat de aanval werd geïnitieerd via een frauduleuze MetaMask wallet-applicatie die hij had gedownload, zo vertelde hij aan DLNews.

Toename Phishing-aanvallen

De recente aanval op Mark Cuban staat niet op zichzelf; er is een toenemende trend van phishing-aanvallen in de crypto-industrie. Eerder deze maand werd ook Ethereum medeoprichter Vitalik Buterin het doelwit van hackers.

In het geval van Buterin werd zijn Twitter-account gehackt, waarbij oplichters een frauduleuze link deelden die leek te zijn goedgekeurd door hemzelf. Hoewel Buterin persoonlijk geen financiële verliezen leed, werden gebruikers die de link volgden misleid om een aanzienlijke som — een totaal van $700.000 aan tokens — over te maken naar de fraudeurs.

Door deze gebeurtenissen wordt wederom benadrukt hoe essentieel het is om altijd de authenticiteit van een bericht of link te verifiëren, vooral wanneer het aankomt op financiële transacties en persoonlijke gegevens.

Hack nieuws

WBTC-hacker geeft €66,5 miljoen aan gestolen fondsen terug
Hacker verplaatst gestolen Ethereum naar cryptomixer na aanval op Poloniex
Grootschalige cryptocurrency-diefstal in Groot-Brittannië: Twee mannen aangehouden
Meer nieuws

Meest gelezen

Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Ripple in problemen: SEC verwerpt voorstel voor verlaging boete
Nieuwe wending in Ripple-rechtszaak: belangrijke deadline SEC verstreken