stablecoin
Stablecoin

Market cap stablecoins daalt voor 14e maand op rij

Het gaat niet goed met de industrie voor stablecoins. De afgelopen 14 maanden daalde de totale market cap voor deze bijzondere vorm van munten en deze maand bereikte het zijn laagste niveau sinds september 2021. Volgens het laatste Stablecoins & CBDCs rapport van CCData is het volume deze maand gedaald met 40,6 procent naar een totaal van 460 miljard dollar.

Slechte cijfers

Met dat volume van 460 miljard dollar zit de markt voor stablecoins op het laagste maandelijkse volume sinds december 2022. Dat was de maand nadat FTX omviel en het vertrouwen even helemaal weg was uit de markt.

Tot en met 22 mei was er deze maand voor slechts 292 miljard dollar aan stablecoins verhandeld. Als dat op deze manier doorgaat, dan zakt het volume in mei 2023 dus nog verder weg dan afgelopen maand.

stablecoin marktvolume

Hoewel de market cap van stablecoins behoorlijk is gedaald, neemt de dominantie van de munten wel toe binnen de industrie. In totaal beslaan stablecoins nu ongeveer 11,1 procent van de totale markt.

TrueUSD (TUSD) lijkt de enige stablecoin die het nog wel redelijk doet qua cijfers. Zij scoorden een handelsvolume van 29 miljard dollar op de gecentraliseerde beursplatformen tot 23 mei. Daarmee staat het alleen nog onder Tether.

Tijd voor stablecoins?

Als je het aan Marko Kolanovic van JPMorgan vraagt kan dit weleens een goed moment zijn om op stablecoins over te stappen. Hij voorspelde in zijn laatste rapport voor de bank een recessie, en zei dat het een goed moment was om te kiezen voor assets als goud en cash.

Bitcoin noemde hij niet in zijn rapport, maar dat is op zich niet vreemd, gezien de bank waar Kolanovic voor werkt. Grote name als JPMorgan hebben in principe helemaal niets met Bitcoin.

Maar als het aan Kolanovic ligt, dan zou het dus weleens kunnen dat de market cap voor stablecoins de komende tijd weer begint op te lopen, omdat mensen bescherming zoeken tegen de problemen die een recessie zal bieden.

Stablecoin nieuws

Dreigt Tether zijn koppositie in de stablecoin-markt te verliezen aan USDC?
Tether Holdings boekt recordnettowinst en verhoogt vermogen aanzienlijk
USDC van Circle overtreft Tether’s USD in aantal transacties
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt