tether, USDT
Bitcoin

Market Cap Tether op All-Time High van $96 miljard

De Bitcoin koers kwakkelt momenteel en heeft moeite om boven de 43.000 dollar te komen, maar Tether (USDT, stablecoin) blijft groeien. Op het moment van schrijven staat de market cap van de stablecoin op een all-time high van 96 miljard dollar. Dat record komt nadat het bedrijf in het laatste kwartaal van 2023 een recordbrekende winst van 2,85 miljard dollar boekte.

Tether is goed voor Bitcoin?

De voornaamste reden dat deze stijging van de market cap en de recordwinst van Tether een goede ontwikkeling is voor Bitcoin, ligt in het feit dat Tether 15% van zijn winsten gebruikt om Bitcoin te kopen. Zodoende kopen ze ieder kwartaal behoorlijke hoeveelheden aan Bitcoin.

“Wat de financiële prestaties betreft zagen we in het vierde kwartaal een recordbrekende winst van 2,85 miljard dollar; waarvan ~1 miljard dollar aan operationele winst werd geboekt op basis van voornamelijk Amerikaanse staatsobligaties. De rest van de winst kwam van de koersstijgingen van goud en Bitcoin”, aldus Tether.

Volgens het blockchain-analysebedrijf IntoTheBlock is de stijgingen dominantie van Tether van de afgelopen periode vooral het gevolg van concurrenten die in de problemen zitten. Zo kwam USDC-uitgever Circle in de problemen door de regionale bankencrisis en is het BUSD van Binance in feite doodgemaakt door de Amerikaanse overheid.

“Deze situatie positioneerde Tether om te profiteren van deze ontwikkelingen en hun aanwezigheid te verbeteren, wat hun groei faciliteerde”, aldus IntoTheBlock.

Achterstand USDC op Tether neemt toe

Ondertussen neemt de achterstand van het USDC van Circle (en Coinbase) dus toe ten opzichte van Tether (USDT). Op het moment van schrijven is de market cap van USDC minder dan éénderde van de market cap van Tether.

Terwijl BUSD langzaam leegbloedt, omdat zij van de Amerikaanse overheid geen nieuwe tokens meer mogen uitgeven. Naarmate meer mensen ze inleveren, komt dit project langzaam ten einde.

Bij Tether gaat alles op dit moment meer dan voor de wind. Zo heeft het bedrijf volgens de laatste cijfers ruim 5,4 miljard dollar aan reserves. Daarmee heeft het voldoende vet op de botten om een paar klappen te overleven.

Zeker als je bedenkt dat het bedrijf maar 50 mensen in dienst heeft en waarschijnlijk niet heel duur is om te onderhouden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Stablecoin nieuws

Circle breidt ondersteuning uit voor USD Coin naar zkSync-platform
Ripple komt met eigen Dollar stablecoin en gaat concurreren met USDT
VanEck erfgenaam lanceert eigen stablecoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging