Altcoin

Marktkapitalisatie Tether (USDT) heeft $50 miljard bereikt

Tether (USDT), momenteel wereldwijd de grootste stablecoin, heeft een marktkapitalisatie van $50 miljard weten te bereiken.


Belangrijke mijlpaal bereikt voor Tether

De USDT wordt zoals de naam al suggereert gekoppeld aan de Amerikaanse Dollar. Dit houdt in dat één USDT gelijk staat aan $1. Dit betekent automatisch dan ook dat er momenteel iets meer dan 50 miljard USDT-tokens in omloop zijn. In de afgelopen 12 maanden is de stablecoin enorm in populariteit en adoptie gestegen. In deze periode is het token-aanbod namelijk met ruim 10 keer gestegen.

Hiermee heeft Tether een belangrijke mijlpaal bereikt aldus de CTO van het bedrijf, Paolo Ardoino. Hierover zei hij het volgende:

Het overschrijden van een marktkapitalisatie van $50 miljard is een ongelooflijk belangrijke mijlpaal voor Tether. Het succes van Tether is een blauwdruk voor een Central Bank Digital Currency (CBDC) en een banksysteem van de toekomst. Wij zijn vernederd door de cruciale rol die Tether nu speelt in het ecosysteem van digitale tokens in talloze protocollen en applicaties.”

Paolo Ardoino

Unieke positie

USDT is één van de eerste stablecoins die uitgegeven is en gekoppeld is aan de Amerikaanse Dollar. De stablecoin heeft tevens nu de meeste liquide en meest gebruikte dollarkoppeling op de wereldwijde crypto-markten. Hierdoor heeft de stablecoin een unieke positie binnen de crypto-wereld. Het is tevens een van de belangrijkste noteringsvaluta’s voor handelsparen van Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

USDT vertegenwoordigt hierdoor op dit moment ongeveer 66% van de totale, wereldwijde stablecoin-markt. USD Coin (USDC) volgt USDT op plaats 2. USDC is momenteel iets minder dan $11 miljard waard. Hiermee is Tether’s USDT aanzienlijk groter.

Toch was het niet altijd positief omtrent Tether. Eerder was de stablecoin-uitgever namelijk het centrum van specilatie over zijn daadwerkelijke reserves. Volgens sommigen was Tether voor een tijdje hierdoor een belangrijke bron voor angst, onzekerheid en twijfel binnen de crypto-community. Tether wist later echter te bevestigen dat alle USDT-tokens volledig gedekt werden door reserves. Dit nadat het bedrijf een assurance-rapport van Moore Cayman uit de Kaaimaneilanden vrijgaf.

Dit assurance-rapport kwam als onderdeel van de schikking met de rechtszaak in New York. Zo heeft Tether ermee ingestemd om periodieke aanmeldingen te produceren die zijn reservestatus kunnen bewijzen. Dit kan middels bovengenoemde rapporten, wat dan ook het geval is.