Bitcoin Nieuws

Er wordt heel veel in Bitcoin gehandeld in Marokko

Het Koninkrijk Marokko is de leider in Bitcoin (BTC)-handel in Noord-Afrika in 2021, ondanks zijn illegale status.


Marokko in wereldwijde top 50

Nieuwe schattingen van Triple A, een Singaporese aanbieder en aggregator van cryptocurrency, stellen dat 0,9 miljoen mensen, of ongeveer 2,4% van de totale bevolking van Marokko, momenteel cryptocurrency bezitten. 

Dat plaatst het koninkrijk als het topland in Noord-Afrika. Ook brengt dat het in de top 50 van houders van cryptocurrency-bevolkingspercentage, net voor Portugal.

Gegevens van Useful Tulips, een platform dat peer-to-peer BTC-handel over de hele wereld volgt, bevestigen de trend. Het Koninkrijk van het Westen, zoals het lokaal bekend staat, is het afgelopen jaar de Noord-Afrikaanse leider geweest voor BTC-transacties.


Wil jij Bitcoin verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Vooralsnog is Bitcoin-mining verboden

Helaas voor crypto-enthousiastelingen is er de afgelopen jaren geen verandering in de crypto-wetten geweest. Volgens het Marokkaanse Foreign Exchange Office zal het geen “verborgen betalingssysteem ondersteunen dat door geen enkele financiële instelling wordt ondersteund”. Hoewel de wet in 2017 tot stand kwam, heeft het verbod de adoptie niet belemmerd. Zoals de gegevens laten zien, blijven Marokkaanse crypto-enthousiastelingen de uitspraak omzeilen.

Een stukje verderop wint het Egyptische pond op de Marokkaanse dirham voor BTC-transacties. Over de periode van 30 dagen laat UsefulTulips zien dat Egypte $20.000 tekort komt om Marokkoin te halen. Het blijft illegaal om BTC en crypto te verhandelen in Egypte. Maar zelfs als een klein percentage van zijn 102 miljoen inwoners en $360 miljard BBP zich bezighoudt met de “illegale” activiteit, zal dat het verschil maken.

Terug in Marokko is Harmattan Energy ingesteld één van Afrika’s grootste windparken te bouwen. Het doel van de gigantische windsite van 900MW in Dakhla, de Sahara-regio, is om ‘blockchain computing’ aan te drijven. Aangezien Bitcoin-mining en -handel momenteel verboden is, kan de groep niet openlijk beweren dat het Bitcoin-mining ondersteunt.

Desalniettemin zou de verkoop van ten minste 20% van de elektriciteitsproductie aan de Marokkaanse overheid een werkbare oplossing kunnen zijn. De eerste resultaten van Harmattan worden aan het einde van het eerste kwartaal van dit jaar verwacht. 


Binance voegt ondersteuning voor crypto toe

Elders, in april 2020, voegde Binance ondersteuning toe voor crypto-aankopen met behulp van de Marokkaanse dirham via een extern platform, Simplex. Het werkt op dezelfde manier als Naira-aankopen voor BTC in Nigeria. Het is niet nog zo eenvoudig om BTC op Binance te kopen als in de nabijgelegen VAE, maar het is een veelbelovend begin.

We gaan zien of Marokkaanse wetgevers uiteindelijk terugkomen op het verbieden van Bitcoin. In zijn huidige vorm zal Marokko de leiding in Noord-Afrika blijven leiden, ook al blijft het een ondergrondse activiteit.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers is opvallend stabiel vlak voor de maandelijkse sluiting Bitcoin koers is opvallend stabiel vlak voor de maandelijkse sluiting
CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving” CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving”
Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten