Blockchain Nieuws

Mastercard gaat crypto aanbieden op betalingsnetwerk

Binnenkort kunnen winkeliers, binnen het betalingsnetwerk van Mastercard, crypto tokens accepteren en crypto-beloningen aanbieden.


Mastercard werkt samen met Bakkt

Volgens een rapport van CNBC zal de financiële dienstverlener Mastercard aankondigen dat de duizenden banken en miljoenen winkeliers binnenkort crypto kunnen accepteren. Om dit te doen, werkt Mastercard samen met Bakkt, een bedrijf voor digitale activa. Het zal bewaardiensten leveren aan de winkeliers en instellingen die zich aanmelden. 

Bakkt werd in 2018 gelanceerd als een Bitcoin-bewaarder, zoals Coinbase Custody of Anchorage. In maart lanceerde Bakkt zijn crypto-wallet en Bakkt-app. Met de Bakkt-app kunnen consumenten Bitcoin gebruiken als betaalmiddel en loyaliteitspunten en beloningen verzamelen bij verschillende deelnemende bedrijven, waaronder Starbucks. 

Deze maand begon Bakkt te handelen op de Nasdaq. Het sloot zijn eerste dag af op $8,76, maar liefst 6,41% lager dan de openingsprijs van $9,41. Vandaag handelt het tegen $12,28 per aandeel

De Mastercard-deal zal een overvloed aan cryptodiensten naar het Mastercard-betalingsnetwerk brengen. Dit zijn bijvoorbeeld Bitcoin-wallets, de mogelijkheid om crypto-beloningen te verdienen op crypto-creditcards en deelname aan geselecteerde loyaliteitsprogramma’s van luchtvaartmaatschappijen of hotels waar beloningen kunnen worden omgezet in Bitcoins.

Toenemende institutionele belangstelling voor crypto is de drijvende kracht achter het nieuwste initiatief. Dit zei Sherry Haymond, executive vice president of digital partnerships van Mastercard.  


Mastercard volgt Bitcoin ETF’s

Het nieuws komt na een week van explosieve prijsprestaties op de wereldwijde cryptomarkt. Vorige week woensdag zette marktleider Bitcoin een nieuwe all-time high prijs van $66.930 neer. De volgende dag zette Ethereum, de op één na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, ook een nieuw record op $4.366. 

Bitcoin bereikt een nieuwe All Time High – Bron: Tradingview

Veel van de recente opwinding rond crypto was te danken aan de lancering van Proshares’ Bitcoin futures ETF. Dit is de eerste gereguleerde investeringstool in de VS waarmee beleggers blootstelling aan Bitcoin kunnen krijgen zonder het rechtstreeks te kopen.

De lancering van ProShares werd op vrijdag gevolgd met de aankondiging dat de SEC ook Valkyrie’s Bitcoin Futures ETF-aanvraag had goedgekeurd.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten