Newsbit

Mastercard

Mastercard gaat crypto-betalingen ondersteunen in 2021

Mastercard

Mastercard gaat zich mengen in de crypto wereld. De creditcardmaatschappij kondigde gisteravond aan dat het in 2021 ‘bepaalde cryptocurrencies op het netwerk gaat ondersteunen.’


De aankondiging van Mastercard

Hoewel Mastercard al werkt met cryptocurrency-betalingsbedrijven Wirex en BitPay die crypto-betaalpassen aanbieden, is het nieuws van gisteren zeer goed nieuws voor crypto adoptie. Dit omdat Mastercard directe crypto betalingen zal gaan accepteren.

“Onze crypto partners zetten de digitale activa aan hun kant om in traditionele valuta, en sturen ze vervolgens door naar het Mastercard-netwerk”, legt de blogpost uit. “Onze wijziging om digitale activa rechtstreeks te ondersteunen, zal veel meer handelaren in staat stellen crypto te accepteren – een mogelijkheid die momenteel wordt beperkt door eigen methoden die uniek zijn voor elk digitaal activum. Deze verandering zal ook inefficiënties wegnemen, waardoor zowel consumenten als verkopers hoeven te vermijden tussen crypto en traditioneel om aankopen te doen. “


Welke cryptocurrencies gaat Mastercard accepteren?

Het is niet duidelijk welke cryptocurrencies het bedrijf wilt gaan accepteren. De vraag die veel mensen zich nu stellen is: Zullen het alleen stablecoins zijn of zullen er ook andere crypto’s kunnen worden gebruikt voor betalingen?

Volgens Mastercard komen de criteria voor het integreren van cryptocurrency-betalingen neer op consumentenbescherming, regelgevings- en nalevingsmaatregelen en een populaire wens om de cryptocurrency te gebruiken in plaats van alleen te investeren.

Mastercard heeft eerder al interesse getoond in stablecoins. In september lanceerde het bedrijf namelijk een platform voor centrale banken om hun eigen digitale valuta te testen. Opvallend is dat de rivaal van Mastercard, genaamd Visa, nog geen interesse lijkt te hebben in crypto’s.

Alle ogen zijn deze week op Bitcoin gericht, toen ‘s werelds grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie een recordhoogte bereikte nadat autofabrikant Tesla $1,5 miljard aan BTC had gekocht. Echter, wat ook opvalt maar velen vergeten, is het enorme volume van stablecoins zoals Tether en USDC. Het dagelijkse volume van Tether ligt nu rond de $160 miljard.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top