Cryptocurrency

Mastercard op zoek naar toepassingen om bovenop CBDC’s te bouwen

Mastercard is van plan om overheden te helpen om het nut van digitale valuta’s van centrale banken (CBDC’s) te evalueren, los van enkel de betalingsmogelijkheden.


Slimme contracten eerste toepassing

Dit zei de CEO van het bedrijf, Michael Miebach, tijdens een teleconferentie over de inomsten van het bedrijf in het eerste kwartaal van dit jaar. Hierin gaf Miebach aan dat het bedrijf verschillende toepassingen zal gaan onderzoeken die naast CBDC’s kunnen bestaan.

Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan een slim handelscontract dat ingezet kan worden. Dit is dan ook de eerste toepassing waar Mastercard naar zal gaan kijken, aldus de CEO.


Vergroten aanwezigheid Mastercard in crypto-wereld

Verwacht wordt dat er uiteindelijk gekozen gaat worden voor een tweedelige benadering, waarbij centrale banken de CBDC slaan, terwijl deze juist verdeeld worden door de particuliere sector. Een aantal banken hebben hier inmiddels ook al voor gekozen, waaronder de Europese Centrale Bank (ECB) en de Bank of England (BoE). Om de uitrol en distributie van deze CBDC’s te bevorderen, is Mastercard naar verluidt al met meerdere overheden in gesprek. Een voorbeeld hiervan is in de Bahama’s; waar inwoners de optie krijgen om de CBDC van het land op een prepaid Mastercard te storten. Deze kunnen ze dan vervolgens waar dan ook in het land gebruiken om mee te betalen, net zoals met een reguliere bankpas.

Hiernaast is Mastercard van plan om zijn aanwezigheid in de crypto-wereld te vergroten. Om dit te doen heeft het bedrijf inmiddels diverse nieuwe crypto-partnerschappen goedgekeurd en zullen er wellicht nog meer volgen gedurende het jaar. Hiernaast is bekend geworden dat Gemini de crypto exchange is geworden die de crypto-beloningen van Mastercard’s nieuwe loyaliteitsprogramma te verwerken. Deze beloningen zullen naar verwachting later dit jaar gelanceerd worden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten