Nieuws, Trending

Mastercard wil blockchain gaan gebruiken voor identiteitsbescherming

Mastercard heeft door middel van een nieuw octrooi aangekondigd blockchain te willen gaangebruiken voor identiteitsbescherming.

Octrooiaanvraag

Vorige week, op 12 april 2018 heeft Mastercard een nieuw octrooiaanvraag ingediend. Dit heeft de VS Bureau voor octrooien en handelsmerken vrijgegeven. In deze aanvraag beschrijft Mastercard een blockchain die identiteitsgegevens kan opslaan. Hierbij zal elke entiteit worden gekoppeld aan een openbare sleutel en het gegevensbestand van de betreffende entiteit bevat een digitale handtekening die gekoppeld is aan een ‘superieure’ entiteit.

Blockchain technologie

Mastercard heeft in een toelichting aangegeven dat de blockchain technologie alle nep identiteiten automatisch zullen worden verwijderd. Volgens Mastercard zal het gebruik van een blockchain voor het opslaan van identiteiten zorgen voor een onveranderlijke opslag met een extreem precies vertificatieproces, die het erg moeilijk maakt om te hacken.

Goedgekeurde nodes

De betaalgigant is van plan om een privé blockchain te gebruiken waar enkel van tevoren goedgekeurde nodes op kunnen worden gebruikt. Deze van tevoren door Mastercard goedgekeurde nodes voorkomt dat er gegevens worden toegevoegd die de nauwkeurigheid van de daarin opgeslagen identiteitsgegevens kunnen aanpassen en daardoor in gevaar kunnen brengen.