Blockchain Nieuws

Mastercard wil met Paxos cryptohandel voor banken lanceren

Mastercard heeft bekend gemaakt dat het een programma wil lanceren voor banken en andere financiële instellingen. Dit programma zou het aanzienlijk eenvoudiger moeten maken om te handelen in crypto en om crypto naar de massa te krijgen.

Brug tussen banken en cryptohandelsplatform

In feite zal het programma gaan fungeren als een brug tussen het cryptohandelsplatform van Paxos en banken. Mastercard zal voor de naleving van de regelgeving en voor de beveiliging zorgen. Dit zijn voor banken en andere financiële instellingen toch 2 belangrijke punten. De CFO van Mastercard, Jorn Lambert, zei het volgende over het nieuwe programma:

Er zijn veel consumenten die hier echt in geïnteresseerd zijn én geïntrigeerd zijn door crypto, maar veel meer vertrouwen zouden hebben als die diensten zouden worden aangeboden door hun financiële instellingen.

Niet het eerste crypto project van Mastercard

Mastercard verwacht dan ook dat naarmate de regelgeving wereldwijd steeds verder ontwikkeld wordt, er een hogere mate van beveiliging beschikbaar moet zijn voor de cryptoplatforms. Zij verwachten dat de huidige problemen hierbij in de komende jaren opgelost zullen worden.

Mastercard is al goed bezig binnen de cryptowereld. Zo heeft het bedrijf bijvoorbeeld al samengewerkt met de populaire Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase op het gebied van NFT’s en met Bakkt om banken en handelaren crypto-gerelateerde diensten te laten aanbieden. Volgens Lambert staat crypto op het punt om echt mainstream te worden. Hij zei hierover als slot het volgende:

Het is moeilijk te geloven dat de crypto-industrie echt mainstream zal worden zonder de financiële sector zoals wij die kennen te omarmen.

Blockchain nieuws

Fan-token Argentijnse voetbalelftal daalt met 31 procent na verlies tegen Saudi-Arabië
Hoofd van de crypto-afdeling van Twitter levert contract in
Wetsvoorstel Rusland biedt nieuwe manieren aan crypto-miners om beperkingen te omzeilen
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten