Bitcoin crash, inflatie, amerika, dollar
Bitcoin

Matrixport waarschuwt: 20% daling bij afwijzing Bitcoin ETF

De langverwachte lancering van een Bitcoin (BTC) Spot exchange-traded fund (ETF) in Amerika heeft al geruime tijd hoge verwachtingen gewekt. De markt was optimistisch, maar recentelijk is er een aanzienlijke koersdaling waargenomen. Deze koersval wordt toegeschreven aan een rapport van Matrixport, een platform dat diensten voor crypto handel en leningen aanbiedt. Het rapport suggereert dat BTC meer dan 20% in waarde kan dalen als de ETF-aanvragen worden afgewezen.

Matrixport waarschuwt investeerders

Volgens het rapport van Matrixport bestaat de kans dat de SEC de Bitcoin Spot ETF’s wederom zal afwijzen. Dit zou een aanzienlijke verkoopdruk kunnen genereren, vooral bij beleggers met lange termijn futures die speculeren op een prijsstijging van BTC. Mocht deze groep investeerders gedwongen worden om posities te liquideren om verliezen te beperken, zou dit een grote hoeveelheid Bitcoin op de markt kunnen brengen, wat de prijs verder kan doen dalen.

In aanloop naar de deadline raadt Matrixport handelaren aan om hun futuresposities te beschermen met put-opties van $40.000 tegen het einde van januari. Een put-optie biedt de investeerder het recht om een bepaald aantal van de onderliggende crypto te verkopen tegen een vooraf vastgestelde prijs. Het platform adviseert ook om shortposities in Bitcoin te overwegen.

Een misleidend rappport

Veel crypto-investeerders beschouwen het rapport van Matrixport als misleidend. Ze zijn kritisch over de onderbouwing van het bedrijf met betrekking tot de mogelijke afwijzing van een Bitcoin ETF, omdat deze onderbouwing in hun ogen op weinig feitelijke gronden berust.

MicroStrategy koopt miljoenen aan Bitcoin bij

Terwijl BTC in waarde daalt is Michael Saylor, de voorzitter van MicroStrategy, begonnen met meer bij te komen. De Amerikaan doet dit door aandelen van het bedrijf te verkopen ter waarde van $216 miljoen. De stap komt na een opmerkelijk jaar voor MicroStrategy, dat een rendement van 411% zag, in vergelijking met Bitcoin’s 170%. Ondanks deze prestaties, blijft Saylor geïnteresseerd in het vergroten van zijn persoonlijke Bitcoin-portefeuille. Hij benadrukt dat zijn aandeel in MicroStrategy “significant” blijft, ondanks zijn persoonlijke verkopen.

Pak nu je 10 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Nog maar even: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Is dit het geheime wapen van Bitcoin?
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Derivatenmarkt wijst op optimisme rond Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging