Nieuws, Trending

Mauritius is voor crypto-beheerders licentieMauritius, het eiland in de Indische Oceaan, is van plan om binnenkort al haar digitale valuta beheerders te licentiëren. Dit als onderdeel van het plan om een fintech hub in en voor Afrika te creëren.


Kader is bedacht

De financiële services commissie van het eilandland heeft een kader ontworpen met conceptregels. Deze regels zijn opgesteld voor de verschillende custody-diensten voor digitale valuta’s als de Bitcoin (BTC).

Mauritius wordt hiermee het eerste rechtsgebied dat wereldwijd een gereguleerd landschap aanbiedt waar digitale activa kan worden opgeslagen.


Concept versie

Alhoewel de concept versie nu is vrijgegeven staat de definitieve versie al voor de deur. Zo zal het definitieve kader op 1 maart 2019 volledig worden vrijgegeven. Verwacht wordt dat een aantal regels nog wat worden aangescherpt, maar dat er geen hele grote veranderingen zullen zijn ten opzichte van nu.Richtlijnen

De verschillende cryptocurrency bewaringsdiensten die op het eiland worden aangeboden moeten vanaf binnenkort ook richtlijnen gaan volgen. Deze richtlijnen geven aan hoe zij hun digitale activasleutels, veiligheidsprocedures en de koude opslag van activa moeten vormgeven. Hiernaast moeten deze punten worden gerapporteerd.


Afgesteld op de stakeholders uit de sector, beleidsmakers en toezichthouders

Het proces is als geheel afgesteld op de stakeholders uit de sector, net als de beleidsmakers en de toezichthouders. Hiermee wordt er geprobeerd om het regelgevingskader zo volledig mogelijk te krijgen en met regels gevuld is waar de meeste partijen het mee eens zijn.