Bitcoin,, Trending

McAfee: Bitcoin Schaarste zal prijs naar $1 miljoen brengen

De bekende Bitcoin voorstander, John McAfee, blijft bij zijn voorspelling: De Bitcoin prijs zal in 2020 de $1 miljoen dollar bereiken.


Schaarste gaat Bitcoin prijs doen stijgen

McAfee, die bekend staat om zijn gewaagde Bitcoin voorspellingen, vertelde onlangs in een interview dat hij verwacht dat de BTC prijs in 2020 rond de $1 miljoen dollar zal liggen.

In het interview vertelt McAfee dat de schaarste van de digitale munt de belangrijkste oorzaak zal zijn van een enorme Bitcoin prijsstijging. Het aantal Bitcoins is beperkt tot slechts 21 miljoen tokens. In werkelijkheid ligt dit nog lager, omdat een aanzienlijk deel daarvan voor altijd verloren is gegaan. McAfee zei:

“Laten we eerlijk zijn, er zijn slechts 21 miljoen Bitcoins, waarvan zeven miljoen voor altijd verloren zijn gegaan, en dan, als Satoshi dood is, zullen er nog een paar miljoen verloren gaan.”


Bitcoins zijn een manier om waarde op te slaan

Op 1 augustus werd er een nieuwe mijlpaal bereikt. Op dat moment waren er in totaal 17.850.000 Bitcoins gemined. Dat betekent dat 85 procent van het totale aanbod nu in omloop is. Waardoor er nog slechts 3.15 miljoen Bitcoins gemined kunnen worden.

Op dit moment zijn er nog eens 121 duizend Bitcoins meer gemined. Wat betekent dat er nu zo’n 17.971.000 BTC in omloop is.

Bitcoins worden dus steeds schaarser en dat is een belangrijke reden waarom McAfee een enorme prijsstijging voorspelt. John McAfee vertelt dat Bitcoins bedoelt zijn om waarde op te slaan.

Andere cryptomunten als privacycoins of stablecoins zijn beter geschikt voor transactiedoeleinden.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin Halving is voltooid: Wat betekent dit voor de toekomst?
Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins