McAfee verandert Bitcoin Prijsverwachting in $2 miljoen in 2020

In de bullrun van 2017 zagen we de BTC prijs om de paar weken een nieuwe mijlpaal bereiken. De munt vloog voorbij de $5000, $10.000 en zelfs $15.000 dollar. Deze bullrun heeft ertoe geleid dat velen analisten enorme optimistische Bitcoin prijsverwachtingen deden.

John McAfee is hier misschien wel het bekendste voorbeeld van. De Amerikaan voorspelde dat de Bitcoin aan het eind van 2020 ongeveer $1 miljoen dollar waard zou zijn.

Hoewel critici hem uit lachen, houdt McAfee vast aan zijn prijsvoorspelling. Sterker nog, onlangs heeft hij zijn voorspelling verhoogd.


Bitcoin prijs naar $2 miljoen

In een interview op de ‘Malta AI Blockchain Summit’ zei McAfee het volgende: “Ga f***ing rekenen. Als Bitcoin eind 2020 minder dan $2 miljoen dollar waard is, dan is de wiskunde een teleurstelling.”

Hij onderbouwd zijn voorspelling door de schaarste van de Bitcoins te benoemen. In een interview met Forbes vertelt hij het volgende:

“Er zijn slechts 21 miljoen Bitcoins, waarvan 7 miljoen voor altijd verloren zijn gegaan. Dit zijn er waarschijnlijk zelfs nog meer als Satoshi dood is. Dat betekent dat BTC tokens zeldzaam zijn.”

Hij vertelt dus dat hij de Bitcoin een enorme waarde toedicht, mede doordat de munt zeer schaars is. Deze schaarste zorgt ervoor dat er niet genoeg munten zijn om aan de vraag te voldoen wat voor een enorme koersstijging kan zorgen.


Bitcoin prijs niet voor 2024 boven 1 Miljoen

Ondanks de volhardendheid van McAfee lijkt een Bitcoin prijs van $2 miljoen dollar in 2020 hoogst onwaarschijnlijk. Zo’n enorme prijsstijging zou alleen veroorzaakt kunnen worden door een volledige instorting van het huidige fiat systeem en een daaropvolgende wereldwijde acceptatie van de Bitcoin.

Een analist van de Bayerische Landesbank, schrijft dat de blockhalving ervoor kan zorgen dat de BTC prijs kan stijgen naar $90.000 dollar. Een Bitcoin prijs van boven de $1 miljoen dollar zal pas haalbaar zijn vanaf de BTC halving die daarna zal plaatsvinden. Deze zal naar verwachting op zijn vroegst in 2024 plaatsvinden.

 
 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken