Ripple

McCaleb: Mijn Ripple verkoop zal de markt niet verstoren

Een recente post van Whale Alert toonde aan dat Stellar CTO Jed McCaleb tussen 2014 en 2019 meer dan 1 miljard XRP heeft verkocht.

De post probeerde te analyseren of de verkoop van XRP door McCaleb de prijs van de crypto zal beïnvloeden. Whale Alert liet weten dat de volume die McCaleb verkoopt, vergeleken met andere totale handelsvolumes per dag, niet groot genoeg schijnt te zijn om de prijs aan te tasten.


Verbeteren van de Blockchain in plaats van schade aanbrengen

McCaleb liet onlangs weten dat hij het vreemd vindt dat zoveel mensen zijn gefocust op zijn recente handel in XRP. Daarnaast ligt hij toe dat anderen in vergelijking met hem zelfs veel meer Ripple tokens hebben verkocht. Hij vertelt:

“Ik ben vanaf het begin transparant geweest. De markt weet al jaren dat ik mijn XRP langzaam en gestaag verkoop. Mijn investeringsbeslissingen zijn niet gebaseerd op het feit om andere bedrijven in deze sector negatief te beïnvloeden. Ik denk dat de geschiedenis tot nu toe laat zien dat ik geen invloed op de markt heb gehad. Bovendien zie ik geen reden waarom dit zal veranderen. “

McCaleb, die tot 2013 mede oprichter van Ripple was en nu de CTO van Stellar (XLM) is, reageerde ook op aannames dat hij XRP dumpte om Ripple schade toe te brengen. McCaleb zei dat er volgens hem geen concurrentie strijd is tussen verschillende blockchain netwerken. Hij legde uit:

“We doen allemaal ons best om van blockchain een levensvatbare, transformerende industrie te maken. Ik denk dat we dit effectiever kunnen doen als we elkaar binnen deze industrie ondersteunen. Wat mij betreft, ben ik gericht op het laten groeien van het Stellar ecosysteem. “


Ripple reageert op McCAleb’s 7 jarige akkoord

Op 14 augustus 2014 schreef Ripple een bericht op een forum waarin het uitleg gaf over hoe McCaleb zijn XRP inkomsten regelt. Het artikel beschrijft hoe XRP is verdeeld onder de oorspronkelijke oprichters van Ripple. Het bericht maakte duidelijk dat er 20 miljard XRP is verdeeld onder deze individuen.

McCaleb verklaarde dat het zijn intentie was om zijn deel van XRP te verkopen. Ripple Labs heeft op zijn beurt een 7 jarig contract gesloten met McCaleb. Dit contract zorgt ervoor dat de distributie van zijn XRP aandeel op een manier verloopt waardoor zijn Ripple-ecosysteem kan groeien. Een woordvoerder van Ripple zei het volgende:

“In 2016 hebben we een zeer gestructureerde overeenkomst gesloten met Jed. Deze overeenkomst moet er voor zorgen datde distributie van zijn XRP bedrijven in dienst  op een gezonde manier bijdragen aan een groeiend ecosysteem, zonder marktverstoring. Deze overeenkomst houdt tot op de dag van vandaag stand. Veel van deze informatie is openbaar beschikbaar. “

Interessant is dat Ripple vertelde dat deze overeenkomst werd vervangen door een bijgewerkte overeenkomst in 2016. Dit betekent dat McCaleb’s zevenjarige overeenkomst met Ripple pas in 2023 eindigt.

Whale Alert heeft in zijn blogpost opgemerkt dat de overeenkomst van McCaleb dit jaar afloopt (gebaseerd op de blogpost van 2014). Daarnaast stelde Whale Alert ook dat de XRP winsten van McCaleb rechtstreeks via Bitstamp worden verzilverd. McCaleb liet eerder echter weten dat hij zijn XRP op de interne beurs van Ripple verkoopt.


Geen invloed op de XRP koers

Hoewel McCaleb beweert dat zijn recente verkoop van XRP geen invloed heeft gehad op de marktprijs van XRP, beweren anderen van wel. Oprichter van Quantum Economics en senior marktanalist bij eToro, Mati Greenspan, vertelde dat de XRP verkopen van McCaleb waarschijnlijk een reden zijn waarom XRP de laatste tijd slechter presteert. Hij vertelt:

“De prijs is een simpele kwestie van totale volumes aan de koopzijde versus totale volumes aan de verkoopzijde. Dus, meer verkochte tokens veroorzaken absoluut een neerwaartse druk op de prijs, vooral als we het hebben over grote hoeveelheden. ”

Hoewel dit logistiek het geval kan zijn, vertelde een anonieme, goed geïnformeerde bron dat McCaleb niet voldoende XRP heeft verkocht om de prijs te beïnvloeden. Altcoins presteren de laatste tijd over het algemeen sowieso al beter dan normaal.