Blockchain Nieuws

McDonald’s in China geeft 188 NFT’s weg op 31e verjaardag

McDonald’s China, onderdeel van de wereldwijd populaire fastfoodketen, heeft bekend gemaakt dat het een set van 188 Nonfungible Tokens (NFT’s) heeft uitgebracht om zijn 31e verjaardag in China te vieren.


De Big Mac Rubik’s Cube

De NFT’s zullen worden verspreid onder de naam “Big Mac Rubik’s Cube” onder werknemers en consumenten. Naar verluidt zijn de NFT’s ontwikkeld op de openbare Confluux-blockchain in samenwerking met Cocafe. Cocafe is een bureau voor het maken van digitale activa’s. Zij hebben de samenwerking bekend gemaakt via het sociale netwerk van Twitter.

Het is benoemingswaardig dat CITIC Group een meerderheidsbelang heeft in McDonald’s China. CITIC Group is een staatsinvesteringsmaatschappij van de Volksrepubliek China.


Opvallende zet van McDonald’s China

Het is opvallend dat McDonald’s China nu ervoor kiest om de NFT-markt te betreden. De Chinese autoriteiten zijn namelijk bezig om alle cryptocurrency gerelateerde operaties als geheel te verbieden.

Een van de gevolgen hiervan is dat Bitmain, een grote fabrikant van cryptocurrency-mining-apparatuur, gedwongen werd met het versturen van Antminer-mininginstallaties richting China. Diverse cryptocurrency exchanges, waaronder Huobi, zijn inmiddels ook gestopt met het registreren van nieuwe klanten die uit China komen. Ondanks deze weerstand lijkt de wereldwijde crypto-markt weer in een groei te zitten.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten