Cardano Nieuws, Ethereum Nieuws

Mede-oprichter Ethereum stopt met crypto vanwege veiligheidsproblemen

Een mede-oprichter van Ethereum, genaamd Anthony Di Iorio, heeft aangekondigd de crypto-wereld voorgoed te verlaten. Dit omdat hij zich zorgen maakt over zijn persoonlijke veiligheid.


“Ik voel me niet veilig in deze wereld”

Volgens een rapport van Bloomberg wil Di Iorio zijn digitale activa-bedrijf Decentral verkopen en de banden met alle andere cryptoprojecten waar hij momenteel bij betrokken is, verbreken. Dit omdat hij zich niet langer veilig voelt als gevolg van zijn bekendheid binnen de crypto-sector:

“Het heeft een risicoprofiel waar ik niet zo enthousiast over ben. Ik voel me niet veilig in deze wereld. 


Over Di lorio

Di Iorio, met een achtergrond in webontwikkeling, was één van de acht medeoprichters die in 2014 aan Ethereum begonnen te werken. Hij was in 2016 Chief Digital Officer van de Toronto Stock Exchange en heeft zich de afgelopen tijd gericht op durfkapitaalinvesteringen en het adviseren van startups.

In 2016 richtte de 48-jarige Canadese ondernemer blockchain-bedrijf Decentral op. Dat is een cryptocurrency-wallet met meer dan een miljoen gebruikers.

Sinds 2017 reist Di Iorio met een team van beveiligers. In 2018 schatte Forbes zijn vermogen op maar liefst $1 miljard. Di Iorio stond daarmee in de Forbes lijst van rijkste crypto bezitters. In hetzelfde jaar werd Di Iorio verder in de schijnwerpers gezet. Hij kocht nameljk het grootste appartement in Canada voor $22 miljoen en gebruikte crypto voor een deel van de betaling.

Di Iorio verwacht nu zijn huidige project te verkopen voor “honderden miljoenen”. Hierbij benadrukt hij dat hij alleen contant geld of aandelen in een ander bedrijf zal accepteren. Aanbiedingen in cryptocurrency zal hij niet in overweging nemen. De ondernemer benadrukte ook dat hij in de toekomst niet wil investeren in blockchain-startups.


Alleen Buterin nog actief bij Ethereum

In een poging om meer filantropische bezigheden te vinden, heeft Iorio zich aangesloten bij Project Arrow. Dit project is van plan om Canada’s eerste emissievrije voertuig te bouwen. De ondernemer beweert dat crypto alleen kan helpen bij een klein aantal van de problemen in de wereld:

“Ik wil diversifiëren om geen crypto-man te zijn, maar een man die complexe problemen aanpakt. Ik zal crypto gebruiken wanneer dat nodig is, maar dat zal niet vaak zijn … Het is echt een klein percentage van wat de wereld nodig heeft.”

Van de acht mede-oprichters van Ethereum werkt alleen Vitalik Buterin nog actief aan het blockchain-platform.

Charles Hoskinson en Gavin Wood zijn rivaliserende blockchains begonnen, namelijk Cardano en Polkadot. Mihai Alisie en Joeseph Lubin begonnen bedrijven om zich te concentreren op Ethereum-toepassingen en -ontwikkeling. Hierbij lanceerden ze respectievelijk AKASHA Project en ConsenSys.

De resterende oprichters, Amir Chetrit en Jeffrey Wilcke, hebben soortgelijke stappen gezet als Di Iorio door crypto te verlaten om zich op andere industrieën te concentreren.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten