Altcoin Nieuws, Nieuws, Trending

Mede-oprichter van Tron verlaat project

Lucien Chen, de mede-oprichter van de cryptocurrency Tron (TRX), heeft aangekondigd dat hij het project gaat verlaten. Volgens de mede-oprichter is de crypto te gecentraliseerd geworden en is het afgedwaald van zijn oorspronkelijke plannen.


Succesvolle groei

In de periode dat Chen bij Tron heeft gewerkt is de cryptocurrency flink gegroeid. Zo staat TRX momenteel op plaats 11 van de grootste cryptocurrencies. Alhoewel dit uiteraard een hele prestatie is, blijkt dat de relatie tussen Lucien Chen en Justin Sun ertoe hebben geleid dat Chen nu het project verlaat.

Een belangrijke reden hiervoor is dat, volgens Chen, het project niet langer trouw is aan zijn grondbeginselen van decentralisatie van het web. Zo zou de crypto overmatig gecentraliseerd worden en weigeren om de op het internet gerichte commerciële toepassingen in zijn ecosysteem te bevorderen.


Gedelegeerde Proof of Stake

Ook was Chen het niet eens met Tron’s gedelegeerde Proof of Stake (DPoS) mechanisme. Zo zou het DPoS-mechanisme van Tron niet ‘echt’ gedecentaliseerd zijn. De top 27 van de belangrijkste knooppunten hebben gezamenlijk meer dan 170 miljoen TRX-stemmen gekregen, terwijl de meeste van deze knooppunten door Tron worden beheerd. Hierdoor is het voor nieuwkomers lastig om belangrijke blokknooppunten te worden.

Volgens Chen gaat dit zelfs zo ver dat sommige knooppunten meer dan 90% van hun stemmen hebben gekregen door slechts een aantal kiezers. De gewone retailbelegger wordt hierdoor gedeeltelijk buitenspel gezet.

Van de in totaal 100 miljard TRX in Tron heeft net iets minder dan 8 miljard gestemd voor de supervertegenwoordigers. Slechts 8% heeft hier dus aan deelgenomen.


Internettoepassingen in het Tron-netwerk

Naast de zorgen over de centralisatie van de cryptocurrency laat Chen weten dat echte internettoepassingen op dit moment niet naar behoren kunnen functioneren in het Tron-netwerk. Hier moet het netwerk nog een aantal belangrijke upgrades voor krijgen aldus de mede-oprichter.


Volume Network

Chen heeft echter zijn focus alweer op nieuwe plannen gelegd. Zo is hij zijn eigen gedecentraliseerde blockchain-project begonnen. Het project heeft naar verluidt de naam Volume Network gekregen. Met dit project wil Chen zijn visie ten aanzien van cryptocurrencies aan de wereld laten zien.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten