Blockchain

Medewerker: Facebook kijkt naar NFT’s

Nu Facebook de ontwikkeling van zijn eigen crypto wallet, genaamd Novi heeft voltooid, zal de social media gigant binnenkort nonfungible tokens (NFT) kunnen ondersteunen.


Facebook & crypto

David Marcus is het hoofd van Facebook Financial en mede-maker van de door Facebook ontwikkelde cryptocurrency ‘Diem’. Hij zei woensdag dat het bedrijf “absoluut op zoek is” naar mogelijke manieren om betrokken te raken bij de NFT-industrie.

Facebook overweegt meerdere opties om NFT-functies te introduceren, zei Marcus in een Bloomberg interview. Hij voegde eraan toe:

“Als je een goede crypto-wallet hebt, zoals Novi dat zal zijn, moet je ook nadenken over hoe je consumenten kunt helpen NFT’s te ondersteunen.”

Marcus zei dat de Novi crypto-wallet klaar is om te worden gelanceerd, maar Facebook heeft besloten de lancering uit te stellen totdat het bedrijf goedkeuring krijgt van regelgevers om verder te gaan met Diem. Facebook begon twee jaar geleden met de ontwikkeling van deze munt. Hoewel deze eerst Libra heette. Facebook overweegt om Novi zonder Diem te lanceren, maar dit is alleen “als laatste redmiddel”, zei Marcus. Hij gelooft dat beide nodig zijn om Diem tot een succes te maken.

Facebook bracht in juni 2019 een witboek uit voor zijn toenmalige Libra. Ze was oorspronkelijk van plan om de digitale valuta te koppelen aan verschillende fiat-valuta’s, waaronder de Amerikaanse dollar, de euro, de Japanse yen, de Britse pond en de Singaporese dollar. Als gevolg van het wereldwijde verzet door regelgevers heeft de Libra Association moeite om haar stablecoin te lanceren. Zelfs nu nog ondanks de omdoping tot de Diem Association en het opnieuw ontwerpen van de digitale munt. Deze is nu nog uitsluitend aan de Amerikaanse dollar gekoppeld en ze willen dat het onder de Amerikaanse overheid wordt gereguleerd.