Cryptocurrency

Cryptocurrency

Meer dan 7.000 cryptocurrency ATM’s wereldwijd

Wereldwijd neemt het aantal cryptocurrency-geldautomaten steeds meer toe. Dit aantal is inmiddels al gegroeid naar 7.000+, in 75 landen.


Gegevens CoinATMRadar

CoinATMRadar, een analysetool die aangeeft hoeveel Bitcoin ATM’s er zijn, geeft aan dat er inmiddels 7.014 cryptocurrency ATM’s zijn, verdeeld over 75 landen. Uit gegevens afkomstig vanaf deze tool blijkt dat Bitcoin Depot het hoogste aantal cryptocurrency machines in zijn bezit heeft, met 574 machines. Hierna volgt CoinCloud met 503 machines en CoinFlip met 293 machines. In totaal zijn 42 fabrikanten verantwoordelijk voor alle 7.000 crypto-geldautomaten. Momenteel worden per dag gemiddeld 11.7 nieuwe cryptocurrency-geldautomaten geplaatst.

Bron: CoinATMRadar

Eerste Bitcoin ATM

De allereerste Bitcoin ATM werd geplaatst in 2013, in een koffiewinkel in Vancouver, Canada. Door gebruik te maken van deze machine, kunnen klanten Bitcoin inruilen voor contant geld, of contant geld inruilen voor Bitcoin. Op de dag dat deze eerste machine geplaatst werd, zag de machine ongeveer $10.000 in BTC worden verhandeld.


6.000 machines

In november 2019 werd pas de 6.000 cryptocurrency geldautomaten bereikt. Hierdoor lijkt het erop dat de publieke vraag naar dergelijke machines steeds verder groeit. Ook geeft dit aan dat de acceptatie van digitale activa en de aanwezigheid hiervan zich steeds verder blijft ontwikkelen.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten