Cryptocurrency

Cryptocurrency

Meitu bezit nu voor $100 miljoen aan Bitcoin & Ethereum

Meitu, het technologiebedrijf uit Hong Kong dat onlangs ook al de crypto-markt betrad, heeft nu voor $10 miljoen aan Bitcoin (BTC) besteed.


Vergelijking met mobiel internet

Hierdoor kon het technologiebedrijf een extra circa 175.68 Bitcoin aanschaffen, voor ongeveer $57.000 per munt. Afgelopen maand had het bedrijf al voor circa $90 miljoen aan Bitcoin en Ethereum aangeschaft. Het bedrijf bezit hierdoor voor ruim $100 miljoen aan de top 2 cryptocurrencies. Het bedrijf bezit voor circa $59.5 miljoen aan Bitcoin en circa 50.5 miljoen aan Ethereum.

Het technologiebedrijf uit Hong Kong is zelf erg positief over de potentie van cryptocurrencies als de Bitcoin en Ethereum. Hierover melden ze het volgende:

“Onze Raad van Bestuur is van mening dat blockchaintechnologie het potentieel heeft om zowel bestaande financiële als technologische industrieën te ontwrichten, vergelijkbaar met de manier waarop mobiel internet het pc-internet en vele andere offline industrieën heeft verstoord.”

Meitu

Bitcoin superieure vorm voor opslag waarde

Het bedrijf heeft tevens laten weten dat het nut ziet in Bitcoin als opslag als waarde; een functie die geholpen wordt door de gelimiteerde voorraad van de top cryptocurrency. Hierover meldt het techbedrijf het volgende:

“Sommige van deze functies maken Bitcoin mogelijk zelfs als een superieure vorm ten opzichte van andere alternatieve waardeopslagplaatsen, zoals goud, edelsteen en onroerend goed. Omdat het een alternatieve waardeopslag is, is de prijs ervan in de eerste plaats een functie van de toekomstige vraag die wordt aangedreven door consensus van investeerders en het grote publiek.”

Meiku

Cryptocurrencies worden in China erkend als handelswaar, maar niet als bruikbare valuta. Dit maakt de investering voor Chinese inwoners mogelijk iets risicovoller. De handel met fiatgeld is in China verboden, maar doordat cryptocurrencies nu nog een goederenstatus heeft, mag hier nog in gehandeld worden. Het is op dit moment nog niet bekend of de Chinese overheid hier mogelijk iets aan wil wijzigen in de (nabije) toekomst.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten