Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Melania Trump lanceert NFT-platform

Melania Trump, de voormalig First Lady van de Verenigde Staten (VS), heeft bekend gemaakt dat het een NFT-platform lanceert.


Samenwerking met Parler

Het platform wordt mogelijk gemaakt door Parler en zal regelmatig NFT’s exclusief op het nieuwe platform bekend worden gemaakt.

Inmiddels is er ook al een eerste NFT vrijgegeven, met de titel ‘Melania’s Vision’. Deze NFT is naar verluidt slechts voor een beperkte tijd beschikbaar: tussen 16 en 31 december. Melania zei het volgende over haar nieuwe onderneming:

“Ik ben trots om mijn nieuwe NFT-onderneming aan te kondigen, die mijn passie voor kunst belichaamt, en mijn voortdurende inzet voor kinderen zal ondersteunen via mijn ‘Be Best’-initiatief.”


Wat is een NFT?

Een NFT is een digitaal bestand die een unieke code bevat. NFT’s worden permanent op de blockchain vastgelegd en kunnen eenmaal vrijgegeven niet meer worden gewijzigd. Dit garandeert echter de authenticiteit en herkomst. Doordat iedere NFT een unieke code bevat, is geen enkele NFT hetzelfde.

Blockchains zelf zijn gedecentraliseerde digitale documenten dat in de praktijk niet kan worden vervalst. Iedere transactie die plaatsvindt wordt in de blockchain vastgelegd, die vervolgens openbaar te doorzoeken is.

De voormalige First Lady heeft het plan om regelmatig NFT’s uit te brengen. Een deel van de winst die ze hiermee behaald, zal ze gebruiken om kinderen te helpen die ouder worden uit het pleegzorgsysteem door middel van economische empowerment en met uitgebreide toegang tot middelen die nodig zijn om uit te blinken op het gebied van informatica en technologie.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten