Shiba inu, Dogecoin
Shiba inu

Memecoins excelleren – Shiba Inu koers en Dogecoin koers schieten omhoog

Shiba Inu en Dogecoin zijn de best presterende cryptomunten van de afgelopen dagen. Het lijkt er dus op dat de hype rond memecoins weer op gang begint te komen. De Shiba Inu koers is de afgelopen week met bijna 50% gestegen. De Dogecoin koers steeg met 35% in dezelfde periode.

Memecoins zijn grootste stijgers

Shiba Inu is nog altijd razend populair. Volgens gegevens van Coinmarketcap naderen de totale Shiba Inu-adressen nu de grens van 1,2 miljoen. Ondanks de correctie in de cryptomarkt is het totaal aantal SHIB-investeerders sinds november 2021 met circa 20% gestegen. Wat wel opvallend is, is dat een heel groot deel van de Shiba Inu tokens vastgehouden wordt door grote investeerders. De 10 grootste investeerders bezitten namelijk 62 procent van alle SHIB tokens.

Voor memecoins was 2021 een geweldig jaar, aangezien digitale activa zoals Shiba Inu en Dogecoin in de schijnwerpers kwamen te staan van grote particuliere en institutionele beleggers. Shiba Inu was vorig jaar dan ook de token die de grootste koersstijging had doorgemaakt.

OOok Elon Musk, de CEO van Tesla, maakte onlangs bekend dat hij Dogecoin blijft steunen. Musk, die Bitcoin, Ethereum en DOGE in zijn bezit heeft, heeft eerder de memecoin ondersteund en Dogecoin, de ‘volksvaluta’ genoemd.

Hoe doen andere crypto’s het?

Terwijl twee memecoins de afgelopen dagen dus sterk zijn gestegen, hebben BTC en ETH het moeilijk gehad. Het recente rapport van Glassnode laat zien dat de crypto-activa een van de ergste bearmarkten in de geschiedenis van het ecosysteem van digitale activa doormaken. In het rapport stond het volgende:

Tot nu toe was 2022 een historisch uitdagend jaar voor activaprijzen. Aandelen, obligaties en digitale activa hebben het moeilijk onder steeds krapper wordende monetaire omstandigheden. Ondertussen hebben Bitcoin en Ethereum beide onder hun vorige cyclus ATH’s gehandeld, wat een primeur in de geschiedenis is. Dit heeft vervolgens een groot deel van de markt in ongerealiseerd verlies gestort. Terwijl deze financiële pijn begint, liquideert een groeiend deel van de beleggers hun bezit, waardoor een record aan gerealiseerde verliezen worden vastgelegd.

Shiba Inu nieuws

Shiba Inu & XRP Breiden uit naar 190 Landen via Partnerschap met Wirex & Onramper
Deze ontwikkelingen kunne de Shiba Inu koers laten stijgen
Amerikanen Kunnen Leningen Af Sluiten met SHIB, XRP en DOGE als Onderpand
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
XRP-advocaat gaat ‘grote aankondiging’ doen
Shiba Inu Burnrate Schiet Omhoog met 627%