shiba inu
Altcoin

Memecoins schieten omhoog, wat is er aan de hand?

Gisteren was een slechte dag voor de cryptomarkt, aangezien de Bitcoin (BTC)-koers op sommige beurzen onder de $59.000 zakte. Inmiddels zien we echter herstel en handelt Bitcoin weer rond het niveau van $61.000.

Vandaag vallen vooral de memecoins op door hun sterke stijgingen. In de afgelopen 24 uur noteerden verschillende memecoins een stijging van meer dan 10 procent. Welke memecoins springen daarbij in het oog?

Solana memecoins zijn populair

De twee ‘memecoin-reuzen’, Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB), lieten bescheiden resultaten zien met stijgingen van respectievelijk 2,4 procent en 0,5 procent. De grote winnaars waren echter de Solana (SOL) memecoins Popcat (POPCAT) en Mog Coin (MOG), die respectievelijk met 50 en 39 procent stegen in de afgelopen 24 uur.

Naast de Solana memecoins deden ook populaire memecoins zoals Pepe Coin (PEPE) en Dogwifhat (WIF) het goed. Beide tokens, die de winsten van de eerste maanden van 2024 de afgelopen weken zagen verdampen, stegen in de afgelopen 24 uur sterk. WIF noteerde een stijging van bijna 20 procent, terwijl PEPE meer dan 10 procent in de plus stond.

BONK en FLOKI

Naast de eerder genoemde memecoins, presteerden ook BONK en FLOKI goed. BONK steeg met meer dan 15 procent, terwijl FLOKI een stijging van meer dan 11 procent noteerde in de afgelopen 24 uur.

Deze stijgingen tonen aan dat er nog steeds aanzienlijke en snelle winsten te behalen zijn binnen de memecoinmarkt. Hoewel memecoins tijdens de correctie van de afgelopen weken zwaar te verduren hadden, blijft de interesse groot. Veel memecoins braken met deze sterke opleving uit hun langdurige neerwaartse trend en lijken nu weer de weg omhoog te hebben gevonden.

De komende dagen zullen uitwijzen hoe substantieel deze memecoin-opleving daadwerkelijk is. Het zou mooi zijn als deze ‘rebound’ zich kan vertalen naar een koersommekeer. Vooralsnog blijven alle ogen gericht op Bitcoin. Als Bitcoin weer richting het niveau van $70.000 kan stijgen, zouden het weleens hele mooie weken kunnen worden voor de memecoin gemeenschap.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht DOGE of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Worldcoin beschuldigd van prijsmanipulatie en oplichting
Glassnode oprichters verwachten spoedig begin nieuw altcoin seizoen
Dit zijn de best presterende crypto’s van het moment
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers