Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

MercadoLibre gaat Bitcoin en andere crypto’s als betaling accepteren

De fintech-tak van de grote e-commercespeler MercadoLibre, genaamd MercadoPago, heeft bekend gemaakt dat zijn Braziliaanse klanten de mogelijkheid gaan krijgen om in onder andere Bitcoin (BTC) te betalen. Hiernaast zullen ook Ethereum (ETH) en de Pax Dollar (USDP) in eerste instantie worden toegevoegd. Verwacht wordt dat het aantal ondersteunde cryptocurrencies zich echter snel zullen uitbreiden.


Samenwerking met Paxos

Gisteren heeft het in de Verenigde Staten (VS) gevestigde Paxos dit bekend gemaakt via een verklaring op hun website. Paxos biedt een populair blockchain-infrastructuurplatform aan dat onder andere gebruikt wordt door Facebook en Facebook. De nieuwe samenwerking tussen MercadoPago en Paxos stelt gebruikers in staat om te betalen voor alle producten die op het platform worden verkocht met behulp van cryptocurrency. Tevens maakte het crypto-bedrijf de aankondiging bekend via een Tweet op het sociale medium Twitter.


Inflatie Latijns-Amerika

Latijns-Amerika wordt momenteel geteisterd door inflatie. Stablecoins, cryptomunten die gekoppeld zijn aan fiat-valuta zoals de euro of de dollar, kunnen wellicht een vangnet bieden voor inwoners uit dergelijke gebieden. Braziliaanse gebruikers die Amerikaanse dollars willen aanhouden, kunnen dit vanaf nu dan ook doen voor slechts 1 Braziliaanse real in de MercadoPago-app door USDP te kopen.

MercadoLibre zet hiermee als eerste in op Brazilië, wat tevens hun grootste markt is. Door middel van de samenwerking zijn beide bedrijven van plan om ‘de democratisering van financiële diensten in Latijns-Amerika te versnellen’. Waar MercadoPago hoopt crypto aanzienlijk toegankelijker te maken voor alle Brazilianen, is Paxos van plan de activa van deze klanten te beschermen.

In Brazilië is MercadoPago geautoriseerd om als officiële betalingsinstelling op te treden. Hierdoor zal de algehele werking en integratie van de platforms worden gedaan door Paxos. Paxos heeft hiervoor inmiddels een kantoor geopend in het land, waar het de rapportage van gebruikerstransacties aan de toezichthouders zal gaan afhandelen.

Bitcoin nieuws

Analisten waarschuwen voor Bitcoin crash naar 20.000 dollar Analisten waarschuwen voor Bitcoin crash naar 20.000 dollar
Amerikaanse spot Bitcoin ETF van One River afgewezen door SEC Amerikaanse spot Bitcoin ETF van One River afgewezen door SEC
Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten? Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten?
Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht
Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten