mercedes
Blockchain

Newsbit 16-06-2023 18:02 leestijd 2 - 4 min

Mercedes-Benz gaat ChatGPT integreren in zijn auto’s

De gerenommeerde autofabrikant heeft besloten om het chatbot-systeem van OpenAI, ChatGPT, te integreren in de Mercedes-Benz User Experience (MBUX) functionaliteit voor haar voertuigen in de Verenigde Staten.

Mercedes-Benz lanceert spraak-gestuurde AI met ChatGPT in MBUX

Mercedes-Benz, de vooraanstaande Duitse autofabrikant, heeft op donderdag aangekondigd dat het OpenAI’s ChatGPT-chatbot zal integreren in zijn auto’s via een zorgvuldig ontworpen bètaprogramma voor de Mercedes-Benz User Experience (MBUX) functie. Hierdoor worden geavanceerde spraak gestuurde AI-opdrachten en aanvullende functionaliteit mogelijk gemaakt.

De bètatest zal van start gaan op vrijdag 16 juni en zal een periode van drie maanden beslaan. Bestuurders die interesse hebben om deel te nemen aan deze bètatest kunnen simpelweg hun auto instrueren om van start te gaan. Het programma is vooralsnog alleen beschikbaar voor Mercedes-Benz-rijders in de Verenigde Staten.

Mercedes-Benz heeft aangegeven dat de populaire chatbot geïntegreerd zal worden in de auto’s via de Microsoft Azure OpenAI Service, welke door deze toonaangevende technologie-gigant in maart is geïntroduceerd. Hoewel de toevoeging van ChatGPT een nieuwe ontwikkeling is, werd de MBUX spraakassistent en de bijbehorende “Hey Mercedes”-functie al in 2018 gelanceerd op de Mercedes-Benz A-Klasse.

Volgens een woordvoerder van Mercedes-Benz Carlsbad in Californië, die een verklaring aflegde aan Decrypt, zullen de spraakopdrachten voor de AI rechtstreeks via de auto verlopen. “De interactie met de auto zal plaatsvinden door middel van gesproken opdrachten,” verklaarde de woordvoerder.

“Met behulp van de spraakassistent kunnen bestuurders onder andere de temperatuur in de auto aanpassen, muziek afspelen en navigatie instellen,” voegde de verkoper toe, en benadrukte dat deze spraakcommando’s uitsluitend binnen de auto zullen werken.

chatgpt mercedes

Veilige en intuïtieve antwoorden voor ‘Hey Mercedes’

Hoewel de huidige versie van de “Hey Mercedes”-functie al in staat is om vragen te beantwoorden, is de upgrade naar het geavanceerde taalmodel van ChatGPT bedoeld om de antwoorden intuïtiever te maken. Desondanks kunnen sommige eigenaren van Mercedes-Benz-voertuigen bezorgdheid hebben omtrent de veiligheid en effectiviteit van AI-tools.

Om tegemoet te komen aan dergelijke zorgen, heeft Mercedes-Benz verklaard dat gegevensbescherming de hoogste prioriteit heeft. Het bedrijf voegt eraan toe dat ChatGPT zal opereren binnen een streng gecontroleerde cloud-omgeving, waarbij de automaker voortdurend toezicht houdt op mogelijke risico’s en actief streeft naar verbetering van het systeem.

“In het kader van onze voortdurende inspanningen om onze auto’s tot het middelpunt van het digitale leven van onze klanten te maken, is de integratie van ChatGPT via Microsoft in onze streng gecontroleerde cloud-omgeving een mijlpaal,” verklaarde Markus Schäfer, Chief Technology Officer bij Mercedes-Benz Group. “Alles draait om één belangrijk doel: het herdefiniëren van de relatie tussen onze klanten en hun Mercedes.”

Het testen van geavanceerde technologieën in auto’s is geen onbekend terrein voor Mercedes-Benz. In het begin van 2020 heeft het bedrijf een samenwerking aangegaan met de Britse blockchain-startup Circulor om de CO2-uitstoot in de toeleveringsketen te verminderen.

Blockchain nieuws

Nieuwe Hoop voor Crypto-Innovatie te Midden van een Bearmarkt?
Google Cloud voegt 11 blockchains toe aan datawarehouse ‘BigQuery’
Bitmain investeert $53,9 miljoen in Core Scientific voor uitbreiding Bitcoin miningactiviteiten
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
XRP-advocaat gaat ‘grote aankondiging’ doen