Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Meta bespreekt mogelijkheden voor creëren van tokens voor Facebook’s Metaverse

Alhoewel Meta onlangs nog afzag van zijn plannen om de stablecoin genaamd Diem te creëren, is het bedrijf naar verluidt nog steeds geïnteresseerd in het creëren van tokens voor gebruik binnen de Metaverse.


Opzoek naar een valuta voor de Metaverse

De Financial Times meldt dat Meta een gecentraliseerd in-app munt aan het onderzoeken is. Deze app is vergelijkbaar met ROBUX voor het spel Roblox. Met andere woorden, dit zou waarschijnlijk geen cryptocurrency zijn. Volgens FT verwijzen sommige Meta-medewerkers naar de munten vergelijkbaar aan “Zuck Bucks.”

De Financial Times citeert bedrijfsmemo’s en anonieme bronnen en geeft ook details over potentiële plannen voor sociale munten, reputatie munten, en creator munten. Echter waarschuwt het dat de discussies nog in een vroeg stadia zijn en kunnen veranderen of worden geschrapt.

De Metaverse is een meeslepende versie van het internet waarin virtual reality en augmented reality zijn verwerkt. Het idee, dat naar voren werd geschoven in “Snowcrash” en “Ready Player One”, is een online wereld die er uitziet en aanvoelt als de echte wereld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ontmoeting met collega’s op een buitenaardse planeet of studeren in een bibliotheek zoals die uit “Harry Potter”.

Web3-bedrijven gaan verder met een open-source versie van de Metaverse die naar eigen zeggen los staat van de inspanningen van Facebook. Yat Siu is uitvoerend voorzitter van game-uitgever en venture capital firma Animoca Brands. Hij vertelde in oktober dat Meta een “bedreiging” vormde voor de open Metaverse. In januari vergrote Siu zijn standpunt en zei hij:

“Facebook wil een gesloten Metaverse bouwen, een waar ze de gegevens en de netwerkeffecten die uit de data voortkomen. Wat ze aan het bouwen zijn is minder competitief dan gewoon antithetisch voor wat we aan het doen zijn.”


Niet weerhouden om door te zetten

Deze kritiek heeft Meta er niet van weerhouden om door te zetten. De Financial Times meldt dat het bedrijf in mei een pilot wil uitbrengen voor een NFT feature. Het zegt dat uit een intern document blijkt dat het overweegt inkomsten te genereren met de op blockchain gebaseerde assets door middel van ‘vergoedingen en/of advertenties” NFT’s zijn een belangrijk radertje in de meeste visies op de Metaverse. Polygon Studios Metaverse baas Brian Trunzo vertelde in februari het volgende:

“Ik denk dat alles wat een NFT kan worden, ook een NFT zal gaan worden.”

Hoe dan ook, interactie met mensen, en NFT’s, in de Metaverse vereisen een valuta, maar het zal niet Diem zijn. Meta kondigde het stablecoin project aan in de zomer van 2019, maar na meerdere tegenslagen te hebben doorstaan, werd het project beëindigd. Eerder dit jaar verkocht het zijn resterende assets en eigendommen aan de op crypto gerichte bank Silvergate. Het is niet waarschijnlijk dat Meta zich snel opnieuw in de cryptocurrency ruimte zal storten. De Financial Times meldt het volgende:

“Stafleden proberen nu de minst gereguleerde manier te vinden om een digitale valuta aan te bieden. Een digitale munt dat niet gebaseerd is op de blockchain is de meest aantrekkelijke optie.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten