meta
Blockchain

Meta boekt verlies van 2,8 miljard dollar

Reality Labs, de Metaverse-divisie van het grote Meta, heeft in het tweede kwartaal van 2022 een verlies van 2,8 miljard dollar geboekt. Daarmee staat het zevende achtereenvolgende rode kwartaal in de boeken voor Reality labs. CEO Mark Zuckerberg blijft vertrouwen houden en noemt de technologie een “enorme kans.”

Jaren van rode cijfers voor de boeg

Tijdens de bespreking van de kwartaalcijfers op 27 juli erkende Zuckerberg dat de verliezen voor Reality Labs nog jaren kunnen aanhouden. “De Metaverse is om meerdere redenen een enorme kans. Ik heb nu een nog sterker gevoel dat het ontwikkelen hiervan met de tijd miljarden, zo niet biljoenen aan waarde oplevert”, aldus een optimistische Zuckerberg.

Wat in ieder geval optimistisch is voor de Metaverse-industrie, als we dat even zo mogen noemen, is dat een grote partij als Meta erkent dat het een enorme markt is. Het feit dat zij er vol op inzetten en bereid zijn om grote verliezen te pakken, geeft aan dat er veel te verdienen is. De grote vraag is natuurlijk welke wereld er als winnaar uit de bus stapt.

Centralized versus Decentralized

In essentie komt die vraag neer op de strijd tussen gecentraliseerde partijen en gedecentraliseerde platforms, oftewel de strijd tussen Web 2 en Web 3 waar we de laatste tijd veel over lezen. Bedrijven als Meta en Twitter zijn onderdeel van het Web 2, terwijl Decentraland en andere cryptoprojecten onderdeel zijn van Web 3.

Wie de uiteindelijke winnaar wordt heeft een grote invloed op de toekomst van het internet. Winnen de Web 2 bedrijven, dan komen we in een gecontroleerde omgeving terecht. Winnen de Web 3 bedrijven, dan staat ons mogelijk een vrijere toekomst op het internet te wachten.

Het enige nadeel voor de Web 3 projecten is dat de Web 2 bedrijven enorme hoeveelheden kapitaal hebben om deze strijd te winnen. Meta kan het zich permitteren om ieder kwartaal miljarden te verliezen om dit tot een succes te maken. Daar is op de lange termijn bijna niet tegenop te vechten.

Blockchain nieuws

Bitcoin-miningbedrijf CleanSpark ziet aandelen kelderen na wijziging verkoopovereenkomst
Bakkt rapporteert sterke jaarresultaten en ambitieuze 2024-plannen
Square Enix Investeert in Crypto-Game Launcher HyperPlay
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?