Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Meta pakt bijna 50% commissie op alle aankopen in zijn Metaverse

Eind vorig jaar liet Meta weten dat ze de Metaverse grootschalig gingen betreden. Na het stimuleren van zijn Horizon Worlds, kon Meta bijna 50% commissie nemen voor de verkoop van digitale activa.


Profiteren van virtuele Meta-wereld

Inmiddels heeft Meta diverse nieuwe tools ontwikkeld waarmee makers naar verluidt inkomsten mee kunnen genereren en geld kunnen verdienen met Horizon Worlds. Deze tools worden nu uitgebreid getest. In de post wordt onthuld dat de tools geïmplementeerd zijn om makers in staat te stellen hun Non-Fungible Tokens (NFT’s) en digitale activa te verkopen via het Horizon Worlds-platform.

Momenteel zijn 3 van de 5 grootste sociale-mediaplatforms in het bezit van Meta. Hierdoor hopen veel makers en leveranciers van inhoud te kunnen profiteren van de virtuele Meta-wereld.


Bijna 50% commissie

In de officiële post van het bedrijf is echter niet duidelijk geworden hoeveel commissie zij precies zouden krijgen.

Nu blijkt dat Meta circa 47,5% te vragen voor alle verkopen van virtuele activa binnen zijn Horizon Worlds-platform. Tevens lijkt Meta een hardwareplatformvergoeding te vragen van 30%. Dit bevat alle verkopen die in de Meta Quest Store gedaan zullen worden.

De Metaverse-wereld lijkt momenteel echter zeer competitief te zijn. Om echt te kunnen concurreren met andere bestaande Metaverse-platforms, zal Meta zijn commissies moeten verlagen. Het is echter niet bekend of zij hier nog wijzigingen aan gaan doen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten