Blockchain Nieuws

Meta verliest 3,6 miljard dollar op Metaverse-afdeling, maar blijft investeringen opschroeven

Het gigantische Meta van Mark Zuckerberg zet vol in op de Metaverse en is ondanks nieuwe miljardenverliezen niet van plan om gas terug te nemen. Voor het derde kwartaal van 2022 moest de Metaverse-tak van het bedrijf een verlies van 3,67 miljard dollar noteren. Verder geeft het aan dat die verliezen het komende jaar nog steviger zullen zijn.

Reality Labs in het rood

Het derde kwartaal van Reality Labs, de Metaverse-arm van het bedrijf, is dus een diep rode geworden. Daarmee moet deze afdeling voor de het derde kwartaal op rij een flink verlies opschrijven. Voor het geheel van 2022 staat er op dit moment een min van 9,44 miljard dollar in de boeken. Meta is met die cijfers hard op weg om het verlies van ongeveer 10 miljard dollar op de Metaverse-investeringen van 2021 te overstijgen.

Investeerders zullen daar wederom niet blij mee zijn. Dat zagen we ook meteen terug in het aandeel, dat in de na-markten nog eens 10 procent van zijn koerswaarde verloor. De winst per kwartaal is inmiddels meer dan gehalveerd. Als het op de Metaverse aankomt, dan is het nog maar de vraag of Meta door ooit een succesvolle speler in zal worden.

Meta en de Metaverse

In principe heeft Meta natuurlijk de netwerken om er een succes van te maken. Facebook, WhatsApp en Instagram hebben samen miljarden gebruikers. Het enige probleem voor Meta is dat het die gebruikers ervan moet overtuigen dat zij de Metaverse nodig hebben. Gezien de schimmige reputatie van Meta op het gebied van privacy, is het nog maar de vraag of mensen er zin in hebben om zich onder te dompelen in de Metaverse van het bedrijf.

Overigens doen de crypto-concurrenten van Meta het niet veel beter op dit moment. Decentraland en Axie Infinity hebben op dagelijkse basis ongeveer 1.000 actieve gebruikers, waarvan een deel ook nog eens medewerkers van de bedrijven in kwestie zijn. Uiteindelijk is de Metaverse een mooie term, maar moet het hele concept zich nog bewijzen voor het grote publiek.

Blockchain nieuws

Fan-token Argentijnse voetbalelftal daalt met 31 procent na verlies tegen Saudi-Arabië
Hoofd van de crypto-afdeling van Twitter levert contract in
Wetsvoorstel Rusland biedt nieuwe manieren aan crypto-miners om beperkingen te omzeilen
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten