MetaMask Logo Smartphone
Blockchain

MetaMask maakt directe crypto-aankopen in Nigeria mogelijk

De mogelijkheid om cryptocurrency te kopen en deze zelf te bewaren wordt steeds toegankelijker in Nigeria. Dit komt doordat de grote crypto-wallet MetaMask zijn directe integratie met lokale banken uitbreidt.

Nieuwe samenwerking gestart

Op 21 maart heeft het moederbedrijf van MetaMask, ConsenSys, aangekondigd dat er een nieuwe integratie is met crypto fintech MoonPay, waardoor gebruikers in Nigeria via directe bankoverschrijvingen crypto kunnen kopen.

Deze nieuwe functie is beschikbaar binnen de MetaMask-mobiele app en Portfolio DApp en vereenvoudigt het proces van het kopen van cryptovaluta aanzienlijk voor gebruikers in Nigeria, zonder dat zij gebruik hoeven te maken van creditcards of betaalpassen.

Vóór de samenwerking hadden MetaMask-gebruikers in Nigeria wel al toegang tot de MetaMask-wallet, maar het proces van het kopen van crypto was kostbaar en tijdrovend, vertelde MetaMask-productmanager Lorenzo Santos zei het volgende:

Terwijl Moonpay een kaartintegratiefunctie had, werd ongeveer 90% van de pogingen om crypto te kopen met een creditcard of betaalpas geweigerd.

Dankzij de nieuwe integratie die lokale bankoverschrijvingen ondersteunt, kunnen crypto-aankopen op MetaMask nu sneller en goedkoper worden gedaan. Dit betekent dat gebruikers toegang hebben tot cryptovaluta zonder dat ze activa naar een gecentraliseerde exchange hoeven te sturen.

Verminderen van weigeringspercentage in Nigeria

Volgens Zeeshan Feroz, Chief Product and Strategy Officer bij MoonPay, zal de nieuwe integratie naar verwachting het weigeringspercentage van directe crypto-aankopen in Nigeria verminderen van 90% naar 30%. Hij merkte op dat klanten van alle banken in Nigeria toegang zouden hebben tot de service via bankoverschrijvingen, die een veelgebruikte betaalmethode zijn bij Nigeriaanse e-commercebedrijven.

Hoewel er momenteel problemen zijn met crypto-opritten in Nigeria, is het land voor MetaMask een belangrijke markt gebleken, met een derde plaats in mobiele maandelijkse actieve gebruikers, aldus Santos. Hier voegde ze het volgende aan toe: “Het behoort ook tot de top tien van landen met betrekking tot bezoekers aan metamask.io in de afgelopen maand”.

Top 20 in termen van crypto acceptatie

Volgens de Chainalysis 2022 Global Crypto Adoption Index behoort Nigeria tot de top 20 landen ter wereld wat betreft acceptatie van cryptocurrency. Er zijn rapporten die suggereren dat in 2022 35% van de Nigeriaanse bevolking tussen de 18 en 60 jaar oud cryptovaluta bezit of verhandelt, ondanks het feit dat de Centrale Bank van Nigeria in februari 2021 banken verbood om crypto-exchanges te faciliteren.

In december 2022 meldden lokale media als slot dat de Nigeriaanse regering plannen maakt om een wet aan te nemen die het gebruik van Bitcoin en andere cryptocurrencies erkent, om zo bij te blijven met ‘wereldwijde praktijken’.

Blockchain nieuws

Storm Partners lanceert nieuwe Web3-innovatie-sandbox “Lightningbox” in Genève
Nigeria blijft bovenaan Google-zoekopdrachten voor “Bitcoin” ondanks hardhandig optreden
Australische overheid verbiedt gebruik van crypto en creditcards voor online gokken
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken